Ponta: Cu tot felul de miniştri făcuţi la seral nu ai cum să scoţi România din criză

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureş, că România nu poate fi scoasă din criză "cu miniştri făcuţi la seral", însă a adăugat că această afirmaţie nu se referă şi la cei ai UDMR, care sunt "mult mai competenţi".

52 afișări
Imaginea articolului Ponta: Cu tot felul de miniştri făcuţi la seral nu ai cum să scoţi România din criză

Ponta: Cu tot felul de miniştri făcuţi la seral nu ai cum să scoţi România din criză (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Referindu-se la Guvernul Boc, preşedintele PSD a apreciat că situaţia este catastrofală, iar "cu Boc, cu Ialomiţeanu, cu tot felul de miniştri de-ăştia făcuţi la seral n-ai cum să scoţi România din criză".

"Nu pot să spun acelaşi lucru despre miniştrii de la UDMR, oricum sunt mult mai competenţi decât cei ai PDL, asta e evident şi n-o spun ca să îi fac plăcere, este o realitate", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă va face vreo ofertă UDMR până la alegerile din 2012, pentru a da jos Guvernul Boc, Ponta a spus că atât PSD, cât şi PNL au colaborat bine cu UDMR, dar nu s-a pus problema unei oferte deoarece reprezentanţii Uniunii trebuie să decidă ce este mai bine.

"Eu, personal, n-am făcut niciun fel de ofertă UDMR, am spus un singur lucru: că putem să colaborăm cu UDMR. Noi am colaborat în 2000 - 2004 şi cred că nimeni n-are nimic de repoşat, iar liberalii - între 2005 - 2008. Dar decizia aparţine Uniunii. Nu cred că trebuie să spunem noi nimic altceva. Nu ştiu ce va face, sunt convins că va decide singură ce este mai bine, nu numai pentru comunitatea maghiară, ci pentru ţara în care trăim cu toţii, indiferent de etnie", a adăugat Ponta.

Întrebat despre eventualitatea sprijinirii de către PSD a proiectului de lege prind statutul minorităţilor naţionale, promovat de UDMR, Ponta a spus că nu crede că aceasta ar putea fi un punct de discuţii sau de "târguieli", cu atât mai mult cu cât el nu se pricepe la "târguieli" şi crede că nici Marko Bela.

"Eu nu mă pricep deloc la târguieli şi cred că nici domnul Marko Bela nu se ocupă cu târguieli. Eu mă pricep la un singur lucru - să spun ce o să facă USL, să spun că pentru noi e exclusă orice colaborare cu PDL", a spus Ponta.

El a adăugat că orice parlamentar şi orice cetăţean care vrea binele României trebuie să ajute USL să schimbe Guvernul Boc, întrucât acesta "este nociv nu doar pentru opoziţie, ci pentru toţi cetăţenii României - pentru cetăţeanul român de origine maghiară din Harghita sau Covasna, ca şi pentru cetăţeanul român din Timişoara sau din Botoşani".

"Deci orice parlamentar şi orice cetăţean al acestei ţări care vrea binele României trebuie să ne ajute să schimbăm Guvernul Boc. Restul nu cred că o să negociem sau să dea cineva ceva mai mult. Legea minorităţilor nu cred că e punct de discuţii, cred că punctul de discuţii esenţial cu toată lumea este cum scoatem România din criza actuală. Cred că acela e punctul comun şi acolo n-avem ce să negociem cu nimeni", a conchis Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici