Ponta: Dacă Cezar Preda urcă pe locul trei la Buzău, poate să facă ce moţiuni doreşte

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, că deputatul PDL Cezar Preda poate să facă ce moţiune doreşte, dar că acesta se bate acum pentru locul patru la Buzău.

852 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă Cezar Preda urcă pe locul trei la Buzău, poate să facă ce moţiuni doreşte

Cezar Preda (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Domnul Cezar Preda ştiu că se bate pentru locul patru la Buzău. Dacă urcă pe locul trei, cred că poate să facă ce moţiuni doreşte", a declarat Victor Ponta după un miting USL organizat la Suceava.

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că democrat-liberalii trebuie să introducă, la începutul lunii iunie, moţiune de cenzură, el acuzând "intervenţia brutală în justiţie" a Cabinetului Ponta şi prezenţa în Guvern a unor oameni cu probleme de imagine şi de probitate morală.

"Având în vedere intervenţia brutală în justiţia română a guvernării Ponta-Antonescu, prin apărarea puşcăriabililor şi prin introducerea în Executivul României a oamenilor cu grave probleme de imagine şi de probitate morală, PDL trebuie să introducă imediat moţiune de cenzură. Aceasta trebuie introdusă în Parlament la începutul lunii iunie şi românii să primească răspuns de la Guvern de ce ne întoarcem înapoi la pedeserismul din anii 2000", a spus Cezar Preda, preşedinte al organizaţiei Buzău a PDL.

Prin această moţiune, românii "trebuie să vadă", potrivit lui Preda, că există un partid care nu a intervenit în justiţie şi care doreşte ca cetăţenii României să beneficieze de dreptate şi de apărarea tuturor drepturilor.

Întrebat la ce se referă când acuză intervenţia brutală a guvernării în justiţie, Cezar Preda a precizat că are în vedere ce s-a întâmplat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, la subiectul numirii lui Şerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, dar şi la faptul există "oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri", el dându-l ca exemplu de Daniel Constantin.

Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a fost demis de premierul Victor Ponta de la conducerea Inspectoratului de Stat pentru Construcţii (ISC) din cauza "comportamentului" său, şeful instituţiei luând decizii fără să îl informeze pe primul-ministru, a anunţat, joi, Guvernul.

Decizia a fost luată de premier după ce Constantin Grăjdan, numit la ISC la 18 mai, a decis retragerea instituţiei din procesul "Trofeul Calităţii" al fostului premier Adrian Năstase.

Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziţii la Inspectoratul de Stat în Construcţii, de unde au ridicat documente.

Acţiunea procurorilor a fost declanşată după ce ISC a trimis instanţei supreme un punct de vedere prin care arăta că nu se constituie parte civilă în "Trofeul calităţii", pentru că nu a suferit niciun prejudiciu financiar-contabil.

ISC a depus, marţi, la dosarul "Trofeul calităţii", un document semnat de şeful instituţiei, Constantin Grăjdan, prin care arată că instituţia nu se constituie parte civilă în această cauză. În acest sens, ISC a indicat raportul de expertiză contabilă care a concluzionat că, în urma organizării evenimentului denumit "Trofeul Calităţii în Construcţii", în bugetul instituţiei nu a fost înregistrat vreun prejudiciu.

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei a cerut, vineri, demisia premierului Victor Ponta pe motiv că acesta a creat "o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase", ea arătând că demiterea şefului ISC este "insuficientă".

Macovei a mai spus că tot din schemă ar putea face parte o mişcare, care ar urma să fie făcută în următoarea perioadă, şi anume numirea lui Şerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, Macovei precizând că acesta este avocatul senatorului PSD Cătălin Voicu.

PDL i-a cerut premierului Victor Ponta să-l demită de urgenţă pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pentru grave incompatibilităţi, considerând că ministrul este vândut lui Dan Voiculescu, care are interese la Ministerul Agriculturii, a declarat miercuri deputatul PDL Stelian Fuia.

Daniel Constantin a fost ales în anul 2010 la conducerea PC, fiind lansat de Dan Voiculescu, atunci când acesta s-a retras formal din linia întâi a partidului. Până să fie ales în această funcţie, Constantin nu s-a remarcat în viaţa politică.

Ascensiunea politică a lui Constantin este datorată sprijinului preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu. De altfel, şi deciziile, mutările şi negocierile politice ale PC sunt atribuite lui Voiculescu, Daniel Constantin fiind considerat mai mult un lider de faţadă, dar cu potenţial politic, având în vedere tinereţea sa.

Relaţia dintre Constantin şi Voiculescu trece şi în plan financiar. Potrivit declaraţiei de avere a lui Voiculescu, acesta l-a împrumutat pe Constantin cu suma de 295.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici