Ponta: Dacă se schimbă axa Londra-Washington în Berlin-Washington, că e la modă, eu aş propune Roma

Premierul Ponta, aflat la reşedinţa ambasadorului Italiei, a declarat că ar propune o axă Roma-Washington, "pentru că e la modă", dacă tot se schimbă axa politicii externe româneşti cu includerea Berlinului în locul Londrei, arătând că el preferă să meargă mai întâi la Roma şi apoi în restul Europei

335 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dacă se schimbă axa Londra-Washington în Berlin-Washington, că e la modă, eu aş propune Roma

Ponta: Dacă se schimbă axa Londra-Washington în Berlin-Washington, că e la modă, eu aş propune Roma (Imagine: Adrian Piclisan/Mediafax Foto)

"Dacă se schimbă axa Londra-Washington în Berlin-Washington, pentru că e la modă, eu aş propune să facem Roma-Washington. Că e Londra, Roma, Berlin...important e ca, în final, să fim cu toţii la Washington şi Bucureşti prezenţi. Cu siguranţă, pentru mine întotdeauna e o plăcere să merg întâi în Italia, la Roma, şi apoi în restul Europei", a spus Ponta, prezent la reşedinţa ambasadorului Italiei la Bucureşti, unde a primit legitimaţia de italofon.

În luna ianuarie, Eduard Hellvig, noul şef al SRI, a scris, pe blog, că prioritatea fundamentală a anului 2015 este ancorarea mai pronunţată şi activă a României în ecuaţia securităţii euro-atlantice, pe axa Washington-Berlin-Bucureşti, înlocuind astfel Londra cu Berlin în axa lansată de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Eduard Hellvig a fost votat, luni, de plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, la şefia Serviciului Român de Informaţii, cu 498 de voturi ”pentru” şi 15 voturi ”împotrivă”, din totalul de 513 parlamentari care şi-au exprimat votul, el fiind propus pentru această funcţie de preşedintele Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici