Ponta: Decizia CC privind intervalul de vot la referendum este normală şi de bun-simţ

Decizia Curţii Constituţionale în cazul intervalului orar în care se poate vota la referendum este una normală şi de bun-simţ, lipsită de bun-simţ fiind contestaţia depusă de PDL la Curte, a declarat premierul Victor Ponta.

256 afișări
Imaginea articolului Ponta: Decizia CC privind intervalul de vot la referendum este normală şi de bun-simţ

Ponta: Decizia CC privind intervalul de vot la referendum este normală şi de bun-simţ (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)

"Era absolut normal, de bum-simţ să fie această decizie. Este lipsit total de bun-simţ să conteşti aşa ceva ceva la Curtea Constituţională. Nu pot înţelege ce era în mintea celor care au contestat şi care au decis boicotarea lucrului cel mai democratic într-o ţară: votul", a spus Ponta.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că modificările aduse Legii referendumului prin legea adoptată în 18 iulie de Camera Deputaţilor, care stabileşte intervalul de vot între 7.00 şi 23.00, este constituţională.

Plenul Curţii Constituţionale a analizat obiecţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, formulată de un număr de 63 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

Totodată, judecătorii CC au respins şi o altă sesizare formulată de PDL, prin care se cerea constatarea faptului că extinderea intervalului pentru votare nu poate fi aplicabilă referendumului din 29 iulie.

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici