Ponta, despre Antonescu: Eu îmi asum ce am semnat în pactul de coabitare, nu am alegeri anul viitor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu a semnat acordul de coabitare cu şeful statului, Traian Băsescu, atunci când liderul PNL, Crin Antonescu, era plecat din cameră şi că, spre deosebire de Antonescu, el îşi asumă acest lucru, neavând alegeri anul viitor pentru Preşedinţie.

370 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre Antonescu: Eu îmi asum ce am semnat în pactul de coabitare, nu am alegeri anul viitor

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă l-a anunţat pe Crin Antonescu despre intenţia sa de a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, Ponta a răspuns: "Sigur că am avut cu domnul Antonescu o discuţie despre... altfel cum credeţi că asumam funcţia de ministru al Justiţiei fără să vorbesc cu domnul Antonescu? Sau credeţi că am semnat acordul de coabitare când era plecat domnul Antonescu din cameră?".

"Doar că eu îmi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor şi eu am de ţinut ţara să o pun în direcţia bună până anul viitor", a adăugat Ponta.

El a precizat că a discutat cu Antonescu înainte de a pleca Mona Pivniceru şi după plecarea acesteia de la minister despre situaţia de la Parchete.

"Domnul Antonescu ştie foarte bine că îmi doresc să nu stăm în blocaj şi să rămânem în continuare cu o problemă nerezolvată. Eu vreau să rezolv problemele şi vreau să deblochez lucrurile care fac rău României şi fac rău guvernării", a spus Ponta, care a arătat că nu a discutat cu Antonescu şi despre eventuale nume.

Ponta a mai spus că Antonescu va vedea, atunci când va ajunge preşedinte, că în viaţă iei şi "decizii care nemulţumesc un jurnalist".

"Voi face campanie pentru domnul Antonescu, vreau să iasă preşedinte şi, repet, atunci va vedea că în viaţă, ocupând o funcţie importantă, iei şi decizii care nemulţumesc un jurnalist. Dar asta-i viaţa", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici