Ponta, despre apelul lui Voiculescu: Nu poţi da termene la o înţelegere între partide

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, referindu-se la apelul făcut de Dan Voiculescu, ca alianţa PSD-PNL-PC să se încheie până la 31 ianuarie, că nu se pot da termene când e vorba de o înţelegere între partide.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre apelul lui Voiculescu: Nu poţi da termene la o înţelegere între partide

Ponta, despre apelul lui Voiculescu: Nu poţi da termene la o înţelegere între partide (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti, după o întâlnire cu aleşii locali ai PSD la care au participat şi preşedinţii PNL şi PC, ce părere are despre scrisoarea lui Dan Voiculescu, care afirma că alianţa opoziţiei ar trebui semnată până la 31 ianuarie, Ponta a răspuns: "Nu poţi să dai termene când este vorba de o înţelegere între trei partide. Eu am discutat în conducerea PSD, în CEX, şi am mandat să discut cu PNL şi PC să mergem cu construcţia unei opoziţii unite oricât de departe va fi necesar"

Ponta a spus că simte că lucrurile "merg în direcţia bună" în ceea ce priveşte încheierea unei alianţe între partide.

"Nu o să se facă într-o zi sau într-o seară, poate nici într-o lună, dar buna intenţie există şi nu am niciun fel de îndoială nici în ce îi priveşte pe liberali, nici în ce îi priveşte pe conservatori. Facem eforturi să netezim asperităţile", a adăugat el.

Întrebat dacă termenul de 31 ianuarie 2011 pentru semnarea la Tribunal a alianţei dintre cele trei partide este o grabă, Ponta a răspuns: "Nu e vorba de 31 decembrie sau nu. A rezultat în urma discuţiei că nu putem aştepta 2012, România va fi în colaps financiar dacă Boc şi Băsescu continuă politicile pe care le fac acum. Cu cât mai repede avem o opoziţie unită şi dăm jos Guvernul Boc şi pe Băsescu, cu atât mai uşor ne va fi să reconstruim ţara".

Ponta a evitat să comenteze reproşurile formulate de liderii PC cu privire la ruperea alianţelor cu PSD la iniţiativa social-democraţilor.

"Dacă e un reproş pentru decembrie 2008, cred că l-au îndreptat greşit. Era alt preşedinte la PSD. Toate (alianţele- n.r.) sunt înainte de februarue 2010, destinatarul este cunoscut şi pot să transmită acolo supărările, multe din ele întemeiate", a afirmat el.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, propune ca până la 31 ianuarie 2011 să se realizeze o alianţă social-liberală înregistrată la tribunal, preşedintele PNL, Crin Antonescu, replicând că esenţial este ca anul viitor opoziţia să se poată transforma în majoritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici