Ponta, despre declaraţiile lui Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013: "Şi n-a plâns?"

Premierul Victor Ponta a comentat ironic, luni, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013, el întrebând dacă şeful statului nu a plâns când a a vorbit despre acest subiect şi solicitând să nu fie pus alături de "un om care evident minte".

438 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre declaraţiile lui Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013: "Şi n-a plâns?"

Ponta, despre declaraţiile lui Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013: "Şi n-a plâns?" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vă rog să nu puneţi în acest context. Dacă mă puneţi alături de cel care a tăiat pensiile... Domnul preşedinte Băsescu a tăiat pensiile", a răspuns Ponta, solicitat să comenteze declaraţiile şefului statului privind indexarea pensiilor.

El a arătat că referirea lui Băsescu la indexarea pensiilor face parte din actuala campanie electorală.

Întrebat cum vede faptul că Traian Băsescu vede de luat în calcul o indexare a pensiilor în 2013, Ponta a răspuns: "Şi n-a plâns? N-a zis că n-a dormit noaptea? Nu mă puneţi lângă un om care evident minte, că nu vreau să preiau din lipsa lui de credibilitate. E campanie electorală. O să anunţe că dă şi 50 de lei în plus la pensii. A mai anunţat cineva, în decembrie 1989".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, în opinia sa, marea prioritate pentru 2013 este menţinerea stabilităţii fiscale şi indexarea pensiilor, plecând de la această prevedere stipulată în Legea pensiilor şi de la faptul că pensiile nu au mai fost indexate de trei ani.

"Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea Legii pensiilor, adică indexarea, pentru că e scrisă în mult-hulita lege, plecând de la Legea pensiilor, plecând de la realitatea că de trei ani pensiile nu au mai fost indexate, cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor, înainte de a vorbi de toate procesele de reduceri şi nu ştiu ce, de fiscalitate", a spus Băsescu.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici