Ponta, despre finanţarea spitalelor: Va fi decizie politică pe finanţare. Toată lumea are drept la asistenţă în spitale publice

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că ştie despre discuţia legată de finanţarea spitalelor şi a precizat că va fi luată o decizie politică, şeful Executivului arătând totodată că "toată lumea are drept la asistenţă medicală în sistemul public".

1467 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre finanţarea spitalelor: Va fi decizie politică pe finanţare. Toată lumea are drept la asistenţă în spitale publice

Ponta: Va fi decizie politică pe finanţare. Toată lumea are drept la asistenţă în spitale publice (Imagine: Shutterstock)

"Asigurările private merg şi către sistemul privat, deci trebuie să găsim o soluţie. Discutăm şi cu FMI pe ceea ce înseamnă reforma sănătăţii, cum folosim banii, care nu sunt foarte mulţi în sănătate", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă prin decizia ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu se îngrădeşte dreptul la sistenţă medicală în acest fel, el a răspuns negativ.

"În ce fel? Toată lumea are dreptul la asistenţă medicală în spitalele publice. Ştiţi foarte bine, dreptul la asistenţa de sănătate, aşa cum este şi dreptul la educaţie, în sistemul public, este universal", a ţinut să precizeze premierul.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici