Ponta, despre prezenţa unor şefi de instituţii la mitingul PSD din Sibiu: Peştele de la cap se împute

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, referitor la participarea unor şefi de deconcentrate la mitingul electoral al Alianţei PSD-PC-UNPR de la Sibiu, că "peştele de la cap se împute" şi că, dacă preşedintele Băsescu poate participa, "cum să le ceri celor mai mici să respecte aceste reguli?".

487 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre prezenţa unor şefi de instituţii la mitingul PSD din Sibiu: Peştele de la cap se împute

Ponta, despre prezenţa unor şefi de instituţii la mitingul PSD din Sibiu: Peştele de la cap se împute (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la finalul unui miting electoral la Sibiu, ce părere are despre participarea unor şefi de deconcentrate locale la acest miting şi a spus că "înalţii funcţionari publici nu au voie să facă campanie".

"Înalţii funcţionari publici nu au voie să facă campanie. Nici măcar preşedintele ţării n-are voie să facă campanie, dar ştiţi cum e: peştele de la cap se împute. Când văd că preşedintele ţării îşi pune tricouri şi participă la mitinguri electorale, cum să le ceri celor mai mici să respecte aceste reguli", a răspuns Ponta.

Întrebat care este totuşi concluzia dacă au sau nu voie să participe, Ponta a precizat: "Concluzia este că, de sus în jos, trebuie să respectăm toţi regulile".

Victor Ponta a participat, miercuri, la Sibiu la un miting electoral alături de vicepremierul Liviu Dragnea, dar şi de Corina Creţu şi Daciana Sârbu. La miting au participat peste şase sute de persoane, printre acestea fiind observaţi şi mai mulţi dintre directorii de deconcentrate din Sibiu, susţinuţi de PSD. Între aceştia s-au aflat directorul Direcţiei Silvice Sibiu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, aflat în subordinea CJ, şi directorul Casei de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Traian Băsescu, purtând un tricou cu inscripţia "Vote for PMP" şi cu sigla acestei formaţiuni, a apărut într-o serie de fotografii realizate la malul mării, alături de lideri ai Partidului Mişcarea Populară, imaginile fiind postate pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu declara, în 6 mai, la Gândul Live, că în mod categoric nu a încălcat legea fundamentală şi a făcut referire la avizul Curţii din 2007, care spune că "preşedintele nu vine din nori".

Executivul a solicitat Curţii Constituţionale, în 6 mai, pronunţarea unei decizii prin care să stabilească în mod clar dacă preşedintele României, în conformitate cu prevederile constituţionale, poate face campanie electorală în favoarea unei formaţiini politice

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, declara atunci că este pentru prima dată când se primeşte o astfel de sesizare. Zegrean preciza că judecătorii pot decide că este conflict sau că nu este conflict, iar în cazul în care se constată existenţa unui conflict juridic, se va stabili şi modul de rezolvare a acestuia, în caz contrar, "lumea merge mai departe".

La rândul său, liderul PSD, Victor Ponta, susţinea că va fi declanşată procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu dacă judecătorii Curţii Constituţionale decid că nu poate face campanie electorală, dar acesta continuă astfel de acţiuni, adăugând că, de data aceasta, niciun partener european nu îl va mai apăra pe Băsescu.

Curtea Constituţională (CC) a respins, miercuri, sesizarea Guvernului privind implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală, formulată după ce şeful statului s-a fotografiat îmbrăcat cu un tricou PMP, alături de lideri ai acestui partid, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din CC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici