Ponta, despre reprezentarea la Consiliul European: Consider anormal ca preşedintele să participe la întâlniri politice

Premierul Victor Ponta consideră că este anormal ca preşedintele Traian Băsescu să participe la întâlniri politice cu grupul Partidului Popular European (PPE), arătând că şeful statului trebuie să aparţină doar României şi nu vreunei familii politice.

2092 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre reprezentarea la Consiliul European: Consider anormal ca preşedintele să participe la întâlniri politice

Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele participă, miercuri, la Bruxelles, la summit-ul Partidului Popular European (PPE) şi la reuniunea informală a Consiliului European.

"Consider anormal ca preşedintele ţării să participe la întâlniri politice, ştiu că merge la grupul PPE. Eu ştiu şi cred că preşedintele României nu mai aparţine niciunei familii politice, ci doar României, dar asta este decizia domniei sale pe care o consider criticabilă", a spus Ponta.

El a susţinut că a primit la rândul său invitaţia de a veni la Bruxelles, atât la reuniunea informală a CE, cât şi la o întrevedere cu grupul socialiştilor, dar că nu a dat curs acestei invitaţii, astfel încât să nu "exporte" în afara ţării conflicte de natură instituţională.

Băsescu este însoţit la Bruxelles de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, de secretarul de stat în MAE Luminiţa Odobescu şi de consilierii Bogdan Drăgoi şi Bogdan Mănoiu din cadrul Administraţiei Prezindenţiale.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Parlamentului, cu acordul miniştrilor, scrisoarea prin care va solicita organizarea unei şedinţe comune de plen în care să fie adoptată o decizie privind mandatul şi nivelul de reprezentare a României la Consiliul European.

El a spus miniştrilor, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul le va supune spre aprobare această scrisoare, pentru a fi transmisă Parlamentului.

"Este vorba de prezentarea în faţa Camerelor reunite a principalelor teme aflate pe agenda europeană şi a obligaţiilor pe care România trebuie să le îndeplinească rapid, fie că este vorba de Schengen, de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, discuţiile privind fondurile structurale şi politica agricolă comună şi toate celelalte teme care apar în această perioadă ca fiind stringente pe agenda europeană", a spus Ponta.

La finalul şedinţei de guvern, premierul a precizat că scrisoarea va fi transmisă în cursul zilei de miercuri şi că va aştepta să fie stabilite data şi ora când se va putea adresa Parlamentului pe această temă.

"Intenţionez să mă adresez Parlamentului şi aştept ziua şi ora când va fi organizată o şedinţă comună în plen pentru a prezenta această Declaraţie", a spus Ponta, arătând că Parlamentul va trebui să emită un mandat de reprezentare a României la UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici