Ponta: E obligaţia lui Băsescu să depună plângere la DNA dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Lancrăm, comentând acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, că şeful statului, în calitate de înalt funcţionar public, ar trebui să depună o plângere la DNA dacă are cunoştinţă despre o faptă de corupţie.

412 afișări
Imaginea articolului Ponta: E obligaţia lui Băsescu să depună plângere la DNA dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie

Premierul Victor Ponta (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri după-amiază, la Lancrăm, unde s-a aflat pentru a inspecta lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie şi unde a fost solicitat de jurnalişti să comenteze acuzaţiile şefului statului, că nu a urmărit ce a spus preşedintele, deoarece are treabă de obicei.

"Nu, eu am treabă de obicei. Domnia sa nu are", a spus Victor Ponta.

Întrebat ce părere are despre faptul că a fost acuzat că este corupt, Ponta a răspuns că, în acest caz, este obligaţia preşedintelui, ca înalt funcţionar public, să depună o plângere la DNA dacă are cunoştinţă despre o faptă de corupţie.

"Sunt convins că a şi depus o plângere la DNA astăzi (vineri - n.r.). E obligaţia domniei sale, ca înalt funcţionar public, dacă cunoaşte vreo faptă de corupţie să meargă azi la DNA şi să depună o plângere. A depus azi? Atunci, dacă nu a depus, hai să vorbim de lucruri serioase", a spus Victor Ponta.

Premierul a inspectat, vineri după-amiază, lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie, oprindu-se la nodul rutier de la Lancrăm, unde este şi sediul companiei care face lucrările pe un tronson, Straco.

Preşedintele Traian Băsescu declara, joi, că Victor Ponta este un premier "profund corupt", care încearcă să-şi ascundă corupţia sub acuzaţii, şeful statului enumerând, în acest context, subiectele legate de Roşia Montană, de memorandumul cu FMI şi de acciza la combustibil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici