Ponta: Era bine să închidem problema Statutului parlamentarilor. Regret incidentul din plen

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că, în opinia sa, era bine să se închidă problema Statutului deputaţilor şi senatorilor dându-se un vot în plen, pentru a se opri demagogia privind marile privilegii, el arătând că regretă incidentul legat de neînţelegerile dintre PSD şi PNL pe această temă.

737 afișări
Imaginea articolului Ponta: Era bine să închidem problema Statutului parlamentarilor. Regret incidentul din plen

Ponta: Era bine să închidem problema Statutului parlamentarilor, regret incidentul din plen (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu am susţinut punctul de vedere al domnului Zgonea. M-a consultat, ştiu, cred că era foarte bine ca azi să închidem această discuţie tocmai ca să nu mai lăsăm demagogia să funcţioneaze, că nu am înţeles exact care sunt marile privilegii. (...) Eu spun doar că nu e bine pentru Parlament, pentru că iar începe să se vorbească de privilegii care nu există", a spus Ponta.

El a admis că PSD şi PNL au fost pe poziţii opuse în ceea ce priveşte un articol din Statut şi a arătat că este dreptul senatorului liberal Tudor Chiuariu să-şi susţină amendamentul.

"Asta e. Colegii de la PNL au considerat altfel. Ceea ce s-a discutat înainte la comisie nu a mai fost valabil în plen. Ştiu că în comisie s-a votat, aşa cum cred că era bine să se voteze, în plen nu s-a votat. Regret incidentul. E amendamentul domnului Chiuariu şi e dreptul său să-l susţină", a spus Ponta.

El a precizat că, probabil, există şi parlamentari PSD care sunt de acord cu amendametul depus de liberalul Chiuariu.

"Plenul va decide săptămâna viitoare la vot. Eu o să votez pentru versiunea în care să nu mai lăsăm loc la interpretări", a spus Ponta.

Parlamentul a decis, joi, să retrimită pentru o săptămână la Comisia de statut raportul privind Statutul deputaţilor şi senatorilor care admitea obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu, după ce PNL a criticat textul privind incompatibilităţile şi a anunţat că va vota împotrivă.

Decizia Parlamentului de retrimitere la comisie a Statutului a fost luată chiar în timp ce preşedintele Băsescu spunea, în declaraţia de la Aeroportul "Henri Coandă" făcută înaintea plecării spre Bruxelles, că într-o scrisoare către şefii de stat şi de guvern din UE el ar vorbi despre "succesul care se prefigurează astăzi" în Parlament cu Statutul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici