Ponta: Eu mă văd des cu premierul de la Chişinău. Nu înţeleg limbajul lui Băsescu, e marinăresc

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, întrebat în legătură cu criticile lui Traian Băsescu potrivit cărora şeful Guvernului de la Bucureşti a avut o poziţie dubioasă cu privire la Republica Moldova, că nu înţelege limbajul şefului statului, care este "un pic cam de port, aşa, marinăresc".

299 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eu mă văd des cu premierul de la Chişinău. Nu înţeleg limbajul lui Băsescu, e marinăresc

Iurie Leanca (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Nu înţeleg limbajul ăsta, e un pic cam de port, aşa marinăresc. Eu mă văd foarte des cu prim-ministrul R. Moldova, aşa cum m-am văzut şi cu prim-ministrul Georgiei. Moldova şi Georgia sunt două ţări care au avut curajul extraordianr, în noiembrie la Vilnius, să semneze, să declanşeze procedura de asociere la UE. Eu sunt un prim-ministru european, vreau să arăt că susţin cele două ţări", a explicat Ponta întrebat în legătură cu declaraţiile lui Traian Băsescu.

El a adăugat că va susţine, "nu cu vorbe goale" parcursul european al Moldovei şi Georgiei.

"Faptul că prim-miniştrii Moldovei sau Georgiei cred în sprijinul României pentru integrarea europeană este o poziţie extrem de clară, nu ştiu ce înseamnă dubioasă. Limbajul acesta, un pic infracţional, nu pot să-l definesc. Cred că domnul Băsescu vorbeşte într-un argou pe care nu-l stăpânesc", a adăugat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este în interesul Republicii Moldova şi nici în interesul României ca premierul român să aibă o poziţie dubioasă legat de Republica Moldova, referindu-se la afirmaţiile lui Ponta legate de bursele pentru studenţii moldoveni.

"Pentru mine, a fost un semnal extrem de neplăcut conferinţa făcută de Iurie Leancă cu premierul Ponta la Bucureşti, şi punerea sub semnul întrebării a numărului de burse pe care le acordăm tinerilor moldoveni. Nu mi-a plăcut deloc, mai ales că nu este nici în interesul Republicii Moldova şi nici în interesul României ca prim-ministrul României să aibă o poziţie dubioasă legat de Republica Moldova", a spus preşedintele Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici