Ponta: Eu vreau cât mai multe atribuţii la regiuni. La centru - Apărare, Justiţie, Externe, Control

Lideru PSD Victor Ponta a declarat, marţi, în prima şedinţă a BPN al PSD de după alegeri, la care presa a avut acces, că îşi doreşte ca multe dintre atribuţiile Guvernului central să meargă la regiuni, el arătând că la centru ar trebui păstrate Apărarea, Justiţia, Externele, legiferarea şi controlul.

1352 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eu vreau cât mai multe atribuţii la regiuni. La centru - Apărare, Justiţie, Externe, Control

Ponta: Eu vreau cât mai multe atribuţii la regiuni. La centru - Apărare, Justiţie, Externe, Control (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Pentru aleşii noştri locali plătim arierate şi pregătim bugetul pentru 2013-2016 în ideea formării anul viitor a regiunilor ca structuri administrativ-teritoriale. Eu sunt dispus şi îmi doresc la modul sincer cât mai multe atribuţii de la Guvernul central către regiuni, cât mai multe resurse implicit, că nu primiţi doar (atribuţii - n.r.)", a spus Ponta.

El a arătat că Guvernul central ar trebuie să păstreze Apărarea, Justiţia, Politica Externă, legiferarea şi controlul.

"Noi legiferăm, noi controlăm. Dar să veniţi toată ziua la Bucureşti ca să dăm bani de un drum, să aprobăm să-l numim pe nu-ştiu-care şef, să... Ăsta a fost sistemul centralist corupt al PDL. Trebuie acum cu această majoritate uriaşă să-l schimbăm", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici