Ponta: Există interese străine care urmăresc blocarea unor proiecte economice în România

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că are informaţii de la serviciile secrete că cei mai mulţi contestatari ai Proiectului Roşia Montană sunt de bună credinţă, dar totodată sunt şi activişti în spatele cărora stau interese străine care urmăresc blocarea unor proiecte economice.

2575 afișări
Imaginea articolului Ponta: Există interese străine care urmăresc blocarea unor proiecte economice în România

Ponta: Există interese străine care urmăresc blocarea unor proiecte economice în România (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În opinia premierului, exprimată la Antena 3, toată lumea se află într-o "bătălie economică" şi, cu mici excepţii, ca Siria şi Afganistan, războaiele nu se mai duc cu "tancuri şi puşti".

"E o bătălie economică în care România n-a participat în ultimii ani, în care am început să contăm că suntem ţara cea mai mare din regiune şi după alegerile din noiembrie-decembrie părea să avem o anumită stabilitate şi direcţie, şi evident că există interese, pentru unele dintre ele am şi date, de a nu exista o dezvoltare economică a României. Dar până la urmă nu sunt de vină cei care ne pun beţe în roate, noi trebuie să avem grijă de noi, aici nu e teoria conspiraţiei", a spus premierul.

Victor Ponta a afirmat că are informaţii de la serviciile specializate că majoritatea celor care protestează împotriva Proiectului Roşia Montană sunt persoane de bună credinţă, dar există şi grupuri de interese străine care se află în spatele protestelor.

"Ca şi preşedintele ţării, ca şi anumiţi miniştrii, avem acces la diverse lucruri care ţin de interese din afara României împotriva unor proiecte economice. Obligaţia noastră este să ne apărăm", a spus Ponta.

Totodată, premierul a subliniat faptul că Roşia Montană este doar unul dintre proiectele care este vizat de interese străine, dar există altele şi mai importante care se vrea a fi blocate.

"Nimeni nu vrea ca România să fie un mare producător de energie. (...) Pentru România eu zic că este mai bine să fim un mare producător de energie electrică, de gaze, decât să le importăm, dar nu înseamnă că alţii gândesc la fel", a spus prim-ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici