Ponta: Fără scăderea CAS şi a TVA, România nu va fi atractivă pentru investitori

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi, la Craiova, la o întâlnire cu potenţiali investitori străini în zonă, că România nu va atrage investiţii dacă CAS şi TVA nu vor scădea.

204 afișări
Imaginea articolului Ponta: Fără scăderea CAS şi a TVA, România nu va fi atractivă pentru investitori

Ponta: Fără scăderea CAS şi a TVA, România nu va fi atractivă pentru investitori (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că principalele cerinţe ale potenţialilor investitori sunt legate, în primul rând, de stabilitatea legislativă, ca o garanţie că planurile de afaceri nu vor trebui modificate din cauza schimbării sistemului de taxare.

El a adăugat că, de asemenea, inivestitorii pot fi mai uşor atraşi dacă există o viziune de dezvoltare pe termen lung, nu doar proiecte limitate la un ciclu electoral şi abandonate în eventualitatea schimbării orientării politice a Guvernului.

"Este obligatoriu, dacă vrem să atragem investitori, străini sau români, să scădem costul muncii în România. Este foarte greu, cu un nivel ridicat al contribuţiilor sociale şi al taxării muncii, să fim atractivi. Este esenţială scăderea CAS pentru a relansa piaţa muncii, iar acest lucru trebuie prevăzut într-o proiectare bugetară multianuală, până în 2016. În plus, este obligatoriu să stabilim TVA sub cota actuală de 24%, pentru că descurajează circulaţia bunurilor. De asemenea, trebuie să existe garanţii că nu se mai schimbă TVA peste noapte", a declarat Ponta.

Preşedintele PSD a participat la o întâlnire dintre oficiali ai unor companii internaţionale producătoare de maşini grele, componente pentru industria aviatică şi aerospaţială şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai principalelor firme din zonă.

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a subliniat faptul că, prin platforma industrială creată înainte de 1989, dar şi prin firmele dezvoltate după Revoluţie, Craiova poate asigura echipament şi forţă de muncă pentru producţie multiplă, de la maşini la avioane şi echipamente grele.

Reprezentanţii companiilor internaţionale, printre care Honeywell, Makino, Porsmouth Aviation, Mott MacDonald, şi-au manifestat disponibilitatea de a investi în zonă, însă nu au avansat cifre şi termene concrete.

Ponta a caracterizat întâlnirile organizate de Vasilescu astfel: "Dacă tot nu mai avem Nokia în România, Olguţa (Vasilescu -n.r.) şi-a luat rolul de connecting people".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici