Ponta: Gunter Verheugen a fost cel mai corect partener pe care l-a avut România

Premierul Victor Ponta spune că fostul comisar european Gunter Verheugen a fost cel mai corect partener pe care l-a avut România, fiind "unul dintre părinţii fondatori ai ideii de Românie europeană, alături de Adrian Năstase", iar tinerele care au protestat la UBB sunt cetăţeni UE datorită acestuia.

235 afișări
Imaginea articolului Ponta: Gunter Verheugen a fost cel mai corect partener pe care l-a avut România

Gunter Verheugen (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, la ieşirea de la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) Cluj fostului comisar european Gunter Verheugen, cum comentează protestul tinerilor, Victor Ponta a spus că şi el crede foarte tare în democraţie.

"Cred şi eu foarte tare în democraţie. Domnişoarele care au protestat şi care aveau şase-şapte-opt ani pe atunci când se negocia ca România să devină membră a UE sunt azi cetăţeni europeni ai UE datorită lui Gunter Verheugen. România a negociat bine, iar Gunter Verheugen a fost cel mai corect partener pe care l-a avut România. E vina noastră dacă din 2005 încoace din România am început să luptăm împotriva României. E problema noastră", a spus premierul.

Ponta a precizat că a ţinut să fie prezent, miercuri, la UBB Cluj, "din respect pentru personalitatea lui Gunter Verheugen, unul dintre părinţii fondatori ai ideii de Românie europeană, alături de Adrian Năstase, de cei care au muncit ca România să devină membră a UE".

"Gunter Verheugen are un merit fundamental: dacă suntem azi membri ai UE, şi cei în vârstă, şi cei de vârstă medie, ca mine, şi cei care aveau şapte-opt ani, i se datorează lui Gunter Verheugen", a afirmat Ponta.

Întrebat cum comentează şi mesajele legate de doctoratul său, Ponta a răspuns: "Împotriva mea este normal".

"Eu nu sunt doctor la UBB", a adăugat el.

Miercuri, mai mulţi tineri au afişat, la UBB Cluj, unde a avut loc decernarea titlului de Doctor Honoris Causa fostului comisar european pentru extindere Gunter Verheugen, bannere cu mesaje în limba engleză în care îl acuzau pe acesta de "lobby murdar", el întrerupându-şi discursul pentru a respinge acuzaţiile. Apoi, tinerii au fost scoşi din Aula Magna, unde se desfăşura ceremonia, şi din universitate.

La ceremonia de la Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) au asistat premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, fostul ministru de Interne Ioan Rus, Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, primarul Emil Boc, episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari, studenţi şi cadre didactice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici