Ponta: Guvernul USL nu va folosi deloc banii publici din Fondul de rezervă pentru campania electorală

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că Guvernul USL, pe care îl va conduce, nu va aloca bani din fondul de rezervă pentru campania electorală.

108 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul USL nu va folosi deloc banii publici din Fondul de rezervă pentru campania electorală

Ponta: Guvernul USL nu va folosi deloc banii publici din Fondul de rezervă pentru campania electorală (Imagine: Shutterstock)

Victor Ponta a declarat că, în dublă calitate, de lider politic şi de premier desemnat, este gata să îşi asume responsabilitatea ca alegerile locale să se desfăşoare "în respectarea cu stricteţe absolută a prevederilor legale şi a regulilor privind o campanie electorală într-o ţară democratică".

"Asta înseamnă că noul Guvern al USL, dacă va primi votul de învestitură al Parlamentului, va opri şi nu va folosi deloc, până în luna noiembrie, fondurile publice aflate la dispoziţia premierului în fondul de rezervă pentru campania electorală. Dacă am criticat atât timp, pe bună dreptate, alocarea clientelară a banilor publici de către fostele guverne, nu am nici cea mai mică intenţie să fac aceeaşi greşeală. Vă asigur, ca jurist şi ca fost magistrat, că organizarea în cea mai strictă respectare a legii şi a regulilor democratice a alegerilor locale şi foarte probabil a celor parlamentare va avea loc, în organizarea unui Guvern pe care îl voi conduce", a spus Ponta.

El a declarat că, în perioada următoare, Crin Antonescu şi Daniel Constantin îl vor suplini în programul "politic şi electoral".

"Împreună cu domnul Antonescu şi cu domnul Constantin am fost în judeţul Braşov, dar ne-am despărţit pentru a acoperi cât mai multe judeţe în aceeaşi perioadă de timp. Este avantajul muncii în echipă în cadrul USL. Şi de acum încolo, programul meu politic şi electoral se va reduce la minimu, posibil, iar colegii mei, domnul Antonescu şi domnul Constantin, mă vor suplini în ceea ce priveşte activitatea de campanie electorală", a declarat Ponta.

El a spus că a ţinut să fie sâmbătă la Bistriţa, la lansarea candidaţilor USL, fiindcă are o relaţie specială cu preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, cu primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, şi cu Nicolae Moldovan, primarul Becleanului.

"Vreau să mă ţin de cuvânt de fiecare dată, dar cu atât mai mult când e vorba de Bistriţa. Nu e un secret faptul că am o relaţie specială de foarte mult timp cu Radu Moldovan, Ovidiu Creţu, Nicu Moldovan. Ne propunem din nou să câştigăm mandatul de primar al Bistriţei, cu un primar cu care PSD - şi USL - se mândreşte, să câştigăm CJ cu Radu Moldovan", a spus Ponta.

El a adăugat că are obiceiul să se ţină de cuvânt, în special faţă de cei care s-au ţinut de cuvânt faţă de el.

"Colegii mei de aici, din Bistriţa, de fiecare dată când am vorbit că facem ceva din punct de vedere politic, bun pentru oamenii din Bistriţa, am făcut şi sper să facem, de acum înainte, mult mai mult", a declarat Ponta.

Preşedintele PSD Victor Ponta participă, sâmbătă, la Năsăud şi Bistriţa, la lansarea candidaţilor USL pentru alegerile locale. El este însoţit de Dan Şova, Nicolae Bănicioiu, Ioan Mircea Paşcu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici