Ponta: Iată că pot fi de acord şi cu Băsescu care i-a numit penibili pe judecători

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că poate fi de acord şi cu Traian Băsescu, care i-a numit "penibili" pe judecători, liderul social-democrat referindu-se la magistraţii Curţii Constituţionale.

436 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iată că pot fi de acord şi cu Băsescu care i-a numit penibili pe judecători

Victor Ponta (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Victor Ponta a declarat că nu este important că doi oameni au schimbat scaunul la Senat, ci că,"peste noapte", Curtea Constituţională a luat o decizie penibilă.

"Iată că pot fi de acord şi cu domnul Băsescu care i-a numit penibili pe judecători, probabil se referea şi la domnul Augustin Zegrean, originar din Bistriţa-Năsăud. Curtea Constituţională a judecat peste noapte şi a spus că degeaba câştigi hotărâri definitive şi irevocabile împotriva Guvernului fiindcă Guvernul îţi va da ţeapă. Nu îţi plăteşte acele hotărâri. Cică în 2016. Puteau să pună şi în 2600. E evident că nu vor plăti niciodată. E o decizie penibilă a Curţii Constituţionale, care afectează un milion şi ceva de oameni", a declarat Ponta.

El a spus că acest lucru denotă că "Guvernul, Senatul, Curtea Constituţională, DNA au trecut toate la Traian Băsescu".

"Guvernul, Senatul, Curtea Constituţională, DNA au trecut toate la Traian Băsescu. Toate sunt în mâna unui singur om, dar noi o să ne batem cu Traian Băsescu şi o să îl schimbăm şi pe el şi toate cozile de topor ale lui din Bucureşti şi din ţară", a spus Ponta.

Liderul PSD s-a referit şi la bugetul de stat pe 2012.

"Bugetul de stat trimis spre Parlament este un buget în care se scrie negru pe alb că tot ce le-a luat Guvernul Boc oamenilor în aceşti doi ani nu le va da înapoi, un buget în care scrie negru pe alb că pentru oamenii de afaceri nu există nicio speranţă să aibă reduceri ale contribuţiilor de asigurări sociale, de taxe şi impozite, că pentru sindicalişti şi oamenii din România nu vor fi locuri de muncă, ba chiar mai mulţi şomeri. Acesta este subiectul numărul unu: câteva milioane de oameni care vor fi afectaţi de bugetul de stat, nu un om sau doi care şi-au schimbat scaunul de la Senat", a declarat Ponta.

Curtea Constituţională (CC) a respins luni contestaţia privind legea referitoare la amânarea până în 2016 a plăţii drepturilor salariale câştigate de bugetari în instanţă, au declarat surse oficiale.


Deputaţii au adoptat, în 12 octombrie, actul normativ care prelungeşte până în 2016 acordarea drepturilor salariale pentru bugetarii care au obţinut în instanţă hotărâri definitive.


Proiectul de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă 71/2009 privind plata unor sume prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar a fost votat cu 143 de voturi "pentru", 108 "împotrivă" şi patru abţineri.

PSD a contestat la Curtea Constituţională legea de aprobare a OUG 71/2009, care prelungeşte până în 2016 acordarea drepturilor salariale pentru bugetarii care au obţinut în instanţă hotărâri definitive, actul normativ fiind aprobat miercuri de Camera Deputaţilor, forul decizional.

Deputaţii din Comisia de Buget-Finanţe au decis, săptămâna trecută, să prelungească termenul de plată a drepturilor câştigate în justiţie de către bugetari de la 31 decembrie 2012 - cât era prevăzut în OUG 71/2009 - la 31 decembrie 2016 şi să modifice şi procentele anuale de returnare a sumelor respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici