Ponta îi cere lui Oprea să "aibă grijă" ca, vineri, toată lumea să respecte legea

Premierul Ponta i-a cerut vicepremierului Gabriel Oprea, responsabil cu ordinea publică, să "aibă grijă" ca vineri, când va fi dezbătută moţiunea de cenzură, toată lumea să respecte legea, cu referire la mitingurile politice anunţate, arătând că politica este în Parlament, iar sportul pe stadion.

530 afișări
Imaginea articolului Ponta îi cere lui Oprea să "aibă grijă" ca, vineri, toată lumea să respecte legea

Ponta îi cere lui Oprea să "aibă grijă" ca, vineri, toată lumea să respecte legea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Solicitarea premierului a fost formulată în edinţa de miercuri a Guvernului, la câteva minute după ce PNL a anunţat că renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului.

"Sper ca bătăliile politice să nu se ducă în alte zone. De exemplu, sunt absolut convins că vineri, la moţiunea de cenzură, bătălia politică va fi doar în Parlament, sportul la stadion şi aşa mai departe. Fac apel la toată lumea să respectăm legea, să fim raţionali", a spus Ponta.

Şeful Guvernului a cerut miniştrilor să fie prezenţi, vineri, în Parlament pentru moţiunea de cenzură, spunându-le că oricum moţiunea nu va trece şi Guvernul îşi va continua activitatea. El le-a cerut astfel miniştrilor să transmită angajaţilor din sistemul administrativ să continue să lucreze indiferent de problemele de pe scena politică.

PNL renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc PMB a aprobat şi un miting al PSD, a anunţat Vasile Blaga, spunând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii '90.

PNL primise de la Primăria Capitalei autorizaţie pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, când Parlamentul va dezbate moţiunea de cenzură a liberalilor.

Marţi seară, Vasile Blaga spunea, la Gândul Live, că liberalii au avut parte de o ”surpriză”, constatând că Primăria Capitalei a aprobat şi organizarea unui miting PSD în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc.

"Surpriză la Primăria Generală a Capitalei: două mitinguri, au venit şi pesediştii. Şi atunci apucă-te şi împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie cei care ne susţin pe noi şi proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, aşa a zis domnul Oprescu, şi noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. (...) Pe de o parte ne ameninţă, să încerce să-i timoreze pe cei mai slabi de înger, pe de altă parte îşi trimite trupele să facă o contramanifestaţie", afirma liderul liberal.

Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, afirma duminică, în conferinţă de presă, că PSD nu intenţionează să organizeze contraproteste la acţiunile anunţate de PNL ca reacţie la refuzul lui Ponta de a demisiona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici