Ponta: În faţa demnitarilor străini nu spun nimic rău despre preşedinte sau vechea guvernare

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Cluj, că niciodată la întâlnirile cu demnitari sau oameni de afaceri străini nu a spus nimic rău despre preşedinte sau fosta guvernare, pentru că în faţa străinilor se pot lăsa la o parte "lucrurile care despart politicienii".

176 afișări
Imaginea articolului Ponta: În faţa demnitarilor străini nu spun nimic rău despre preşedinte sau vechea guvernare

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Victor Ponta a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la un miting electoral organizat de Alianţa PSD-UNPR-PC la Cinematograful "Florin Piersic" - unde a fost întâmpinat cu scandări precum "Ponta preşedinte" - că le-a spus întotdeauna străinilor că România este o ţară mândră.

"Am fost azi (vineri - n.r.) la Jucu şi, deşi nu era chemat pe scenă la momentul tăierii panglicii, i-am rugat pe cei de la Bosch să îl invite pe Emil Boc pe scenă pentru că, indiferent de ceea ce mă desparte de Boc sau de oricine altcineva, în faţa străinilor trebuie să arătăm că suntem mândri, că putem lăsa la o parte orice lucruri care ne despart. Indiferent de ceea ce mă supără la preşedintele actual, la guvernul trecut, când m-am întâlnit cu toţi liderii importanţi ai lumii, o singură dată nu am spus un cuvânt de rău de preşedintele actual, de vechea guvernare. Am spus de fiecare dată că suntem o ţară mândră, dacă ne trataţi cu respect vom fi prieteni pe care puteţi să vă bazaţi", a spus Ponta.

Pe de altă parte, premierul a afirmat că pentru el preşedintele Traian Băsescu nu mai există.

Ponta a spus că românii care se mai uită la emisiunile televizate în care apare Traian Băsescu ştiu că ura, duşmănia şi cearta "au adus România acolo unde eram în 2012, o ţară dezbinată, o ţară dezamăgită, fără niciun fel de speranţă”.

"Sunt convins că cei care se mai uită, seara, la emisiunile televizate ale preşedintelui ştiu că ura, că duşmănia, că cearta, au adus România acolo unde eram în 2012, o ţară dezbinată, o ţară dezamăgită, fără niciun fel de speranţă. Vreau să vă spun că, pentru mine, domnul Traian Băsescu nu mai există, pentru mine există doar România, ceea ce am promis şi ceea ce am încercat şi muncim împreună să facem pentru această ţară, în care vreau să trăiască nu doar cei din generaţia de 40 de ani, ci şi cei din alte generaţii, cei care au construit România şi cei care vin după noi", a spus Ponta.

Acesta a adăugat că guvernanţii trebuie să fie cei care "fac lucruri" şi să îi lase pe alţii să le critice. "Mie îmi place această postură", a spus premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici