Ponta: Între noi şi Traian Băsescu şi PDL nu va mai fi nicio cale de împăcare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, la Satu Mare, că între PSD şi Traian Băsescu şi PDL nu va mai fi nicio cale de împăcare, precizând că PSD este deschis unei colaborări cu PNL.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: Între noi şi Traian Băsescu şi PDL nu va mai fi nicio cale de împăcare

Ponta: Între noi şi Traian Băsescu şi PDL nu va mai fi nicio cale de împăcare (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Şi în campania electorală şi în viitorul Guvern eu mă bazez pe PSD şi pe PSD-işti. Vă rog să mergem pe drumul nostru, să fim consecvenţi şi să spunem că între noi şi Traian Băsescu şi PDL nu va mai fi nicio cale de împăcare. 2008 a fost o lecţie de care am avut nevoie. Am crezut că Băsescu nu o să ne mintă şi pe noi. S-a văzut că nu a fost aşa. Orice fel de proiect corect pentru România nu se poate face cu oameni care ne-au minţit, înşelat, furat. Adversarul nostru este PDL", a declarat Ponta la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Satu Mare, la care participă aproximativ 500 de delegaţi şi invitaţi.

Acesta a făcut un apel la social-democraţii sătmăreni să nu facă "un pact cu diavolul pentru că îi va costa mult mai mult după".

"Pentru primarii noştri şi specialiştii noştri există un singur moment corect şi bun: guvernarea. Un pact cu diavolul vă va costa mult mai mult după. Cred că îl putem da jos pe Boc până în 2012 şi putem veni la guvernare", a afirmat liderul PSD.

Acesta a menţionat că PSD este deschis unei colaborări cu PNL.

"Am spus cu PDL - nu, cu PNL - da, cu UDMR - nu ştiu. PNL este un partid de dreapta, mai mic, mai orgolios. Am lăsat la fiecare o uşă deschisă. Vă rog să nu răspundeţi celor care încearcă să transfere bătălia în opoziţie", a afirmat Ponta

Acesta a precizat că nu va răspunde la atacurile care vin din partea PNL.

"Nu o să răspund la atacurile pe care le primim în fiecare zi. Trebuie să înţelegem că orice fel de luptă între noi şi liberali îi aduce avantaj lui Traian Băsescu. Când Crin Antonescu ne atacă, se bucură Băsescu", a spus Ponta, precizând că românii aşteaptă de la PSD un proiect politic prin care să îl dea jos pe Boc, pe Udrea, pe Anastase.

În privinţa UDMR, Victor Ponta a declarat că "prost nu este cine cere, prost este cine dă", precizând că premierul Emil Boc este în stare să dea orice ţine de România pentru a mai rămâne puţin la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici