Ponta, întrebat "ce" l-a recomandat pe Zaharescu pentru a fi numit consul în Africa de Sud: Eu

Victor Ponta a fost întrebat, vineri, ce l-a recomandat pe purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, pentru a fi numit consul al României în Africa de Sud, premierul răspunzând "Eu", şi precizând apoi că acesta e potrivit pentru a reprezenta interese economice şi culturale în zonă.

306 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat "ce" l-a recomandat pe Zaharescu pentru a fi numit consul în Africa de Sud: Eu

Ponta, întrebat "ce" l-a recomandat pe Zaharescu pentru a fi numit consul în Africa de Sud: Eu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"S-a adoptat o Hotărâre în acest sens. Nu pleacă acum, pentru că, de altfel, ca toţi consulii, efectuează nişte stagii de pregătire la Ministerul de Externe", a spus Ponta.

Întrebat ce l-a recomandat pe Zaharescu, Ponta a răspuns: "Eu".

Jurnaliştii au insistat, întrebând nu "cine", ci "ce" l-a recomandat pe Zaharescu, iar Ponta a răspuns: "Faptul că după un an şi jumătate de activitate în cadrul Guvernului poate foarte bine să reprezinte interesele economice, în primul rând. comunitate foarte mare de români nu este la Cape Town, dar avem interese economice, interese culturale şi cred că e potrivit".

Andrei Zaharescu a fost trecut din postul de purtător de cuvânt al Guvernului în cea de consul general la Cape Town (Africa de Sud), au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
Numirea în funcţie a fost aprobată prin hotărâre de guvern în şedinţa de vineri.

Contactat de MEDIAFAX, Andrei Zaharescu nu a răspuns până în prezent întrebărilor legată de această informaţie.

Andrei Zaharescu a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului în luna mai a anului trecut, imediat după instalarea Guvernului USL.

Anterior, Zaharescu a lucrat ca prezentator al ştirilor din emisiunea "Observator" de la Antena 1, după ce anterior lucrase la mai multe posturi de televiziune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici