Ponta, întrebat dacă doreşte refacerea USL cu partidul lui Tăriceanu: Dacă se poate, sigur că da

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost întrebat, miercuri, dacă îşi mai doreşte refacerea USL cu partidul pe care îl va lansa fostul lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu, el răspunzând: ”Dacă se poate, sigur că da”.

389 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat dacă doreşte refacerea USL cu partidul lui Tăriceanu: Dacă se poate, sigur că da

Victor Ponta si Tăriceanu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ponta a fost întrebat, totodată, şi dacă este de părare că Tăriceanu ar fi bun de premier, în cazul în care el ar ajunge preşedinte al României.

”Eu cred că a fost un premier foarte bun, dar nu cred că-şi mai doreşte domnia sa fie din nou premier. E o funcţie din care, de obicei, după ce pleci răsufli uşurat”, a precizat Ponta.

El a spus că, în opinia sa, Tăriceanu a fost unul dintre cei mai buni premieri de după 1989, alături de Adrian Năstase.

Ponta a spus, răspunzând unei alte întrebări, că nu a discutat cu Tăriceanu despre semnarea unui acord cu partidul acestuia sau despre cooptarea noii formaţiuni la guvernare.

El a mai spus, pe de altă parte, că se bucură foarte mult că va exista din nou un partid liberal în România.

”România trebuie să aibă partide şi reprezentanţi politici aşa cum există la nivel european. Acolo există grupul PPE, la care acum, iată, sunt două partide - PNL şi PDL, există social-democraţii europeni la care suntem noi afiliaţi şi există grupul ALDE, un grup nu la fel de mare ca PPE şi PES, dar un grup important şi mă bucur foarte mult că vor avea un reprezentant politic în România”, a spus Ponta.

El a mai spus că, în opinia sa, Tăriceanu e cu adevărat un liberal, care a lucrat la programul economic al USL alături de Daniel Chiţoiu şi de Dan-Radu Ruşanu.

Călin Popescu Tăriceanu va lansa, joi, Partidul Liberal Reformator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici