Ponta, întrebat dacă este rudă cu Cazanciuc: Prin alianţă, dar nu m-am gândit să îl pun să divorţeze

Premierul Victor Ponta a declarat că îl cunoaşte de mult timp pe noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu care a fost coleg de facultate şi la Parchetul General, afirmând în acelaşi timp că acesta îi este şi rudă prin alianţă, dar că nu s-a gândit să îi ceară să divorţeze.

2793 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat dacă este rudă cu Cazanciuc: Prin alianţă, dar nu m-am gândit să îl pun să divorţeze

Ponta, întrebat dacă este rudă cu Cazanciuc: Prin alianţă, dar nu m-am gândit să îl pun să divorţeze (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ne cunoaştem din facultate, am fost colegi şi la Parchetul General o bună perioadă de timp, a lucrat la Parchetul General în perioada în care doamna Kovesi era procuror general", a spus Ponta la postul B1 TV.

Întrebat dacă acesta îi este rudă, Ponta a răspuns: "Prin alianţă, dar nu m-am gândit să îl pun să divorţeze".

El a insistat asupra faptului că îl cunoaşte pe Cazanciuc de mult timp şi că speră ca experienţa acestuia atât din domeniul justiţiei, cât şi de la Ministerul de Externe să îl ajute.

Noul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, jurământul de învestitură la Cotroceni, în faţa preşedintelui Băsescu, la ceremonie fiind prezenţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi premierul Victor Ponta.

Premierul l-a desemnat, în 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului. În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror.

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Ponta, după plecarea Monei Pivniceru din funcţie, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici