Ponta, la Constanţa: M-am gândit că vor veni toţi copiii lui Radu Mazăre şi nu ştiu cât sunt de mulţi

Premierul Victor Ponta a spus, joi, la inaugurarea unor locuinţe sociale în Constanţa, când Radu Mazăre a invitat pe scenă mai mulţi copii care s-au mutat sau se vor muta cu familiile în cartier, că s-a temut că vor veni toţii copiii primarului şi că nu ştie cât de mulţi sunt aceştia în Constanţa.

1007 afișări
Imaginea articolului Ponta, la Constanţa: M-am gândit că vor veni toţi copiii lui Radu Mazăre şi nu ştiu cât sunt de mulţi

Ponta, la Constanţa: M-am gândit că vor veni toţi copiii lui Radu Mazăre şi nu ştiu cât sunt de mulţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"M-am speriat puţin când a chemat toţi copiii pe scenă. M-am gândit că o să vină toţi copiii lui Radu şi nu ştiu câţi sunt de mulţi prin Constanţa. Câţiva dintre ei mă gândeam că sunt ai lui Mădălin Voicu, important e să fie primiţi câţi mai mulţi copii, cu atât mai bine", a spus Victor Ponta în discursul adresat oamenilor din cartierul de locuinţe sociale.

Înainte de această afirmaţie a lui Victor Ponta, Radu Mazăre invitase mai mulţi copii să urce pe scenă lângă oficialităţi şi a anunţat că intenţionează să facă şi o geamie în cartier, după ce o biserică a fost deja construită.

El a întrebat apoi o fetiţă aflată pe scenă ce religie are, dar copilul nu a înţeles din prima întrebarea. "Tu ce eşti ?", a întrebat Mazăre. "Fetiţă", a venit prompt răspunsul, stârnind râsetele celor prezenţi.

"Asta am văzut şi eu. Dar întrebam dacă eşti creştină sau musulmană", a continuat Mazăre.

Pentru că fata a spus că este creştină, Mazăre a rugat un copil de religie musulmană să urce pe scenă, spunând apoi că o să facă o geamie pentru acesta, dar şi pentru ceilalţi de această religie.

Ponta a mai precizat, în discursul său, că a vrut să vadă acest cartier despre care auzise lucruri bune şi că nu a remarcat acest subiect prezentat la televizor, acolo l-a văzut doar pe Radu Mazăre dansând.

"Am vrut să văd cu ochii mei ceea ce am auzit de la Radu Mazăre. Nu o să văd asta la televizor, că la televizor îl dau pe Radu Mazăre când dansează, când îşi cumpără altă uniformă, însă asta cred că ar trebui să vadă oamenii din alte oraşe pentru că sunt mulţi oameni în restul ţării care au aceleaşi probleme ca şi dumneavoastră. Vreau să vă aflu cât a costat, câţi dintre dumneavoastră reuşesc să se mute anul acesta, cum se face punctajul, pentru că este foarte important să nu se întâmple, aşa cum ştim noi în România că unii sar peste rând şi să fie cu adevărat cel mai necăjit, cel mai amărât, primul pe listă. Cred cu adevărat că putem să facem şi în alte oraşe ale ţării în care primarii ţin nu doar la cei bogaţi şi puternici, cei bogaţi şi puternici au ei grijă de ei şi ţin întocmai la cei mai amărâţi, la cei cu probleme, la cei care au nevoie să fie ajutaţi", a mai spus Ponta, care a subliniat că vrea să revină aici atunci când Constanţa va fi primul oraş în care oamenii nu vor mai dormi pe stradă.

După ce a înmânat câteva chei beneficiarilor acestui program, Victor Ponta şi Radu Mazăre au vizitat mai multe locuinţe, unde oamenii se mutaseră deja de câteva săptămâni.

Pe drumul de la scenă către blocurile respective, Victor Ponta a trecut prin mulţimea prezentă, iar la un moment dat o femeie i-a cerut să-l bage pe Traian Băsescu în garaj. "În garaj sau în...?", a întrebat Ponta.

"În garaj şi să nu mai iasă de acolo, să nu-l mai vedem", a continuat femeia.

Autorităţile locale au inaugurat, joi, alte 400 de unităţi locative în cartierul de locuinţe sociale, după ce 1.500 de persoane se mutaseră aici lunile trecute.

Campusul social Henri Coandă este amplasat în cartierul Tomis Nord. Fiecare locuinţă are una, două sau trei camere şi conţine un grup sanitar, o bucătărie dotată cu aragaz şi frigider, dormitor. Fiecare bloc are un regim de înălţime P+2.

În interiorul campusului vor mai fi realizate o cantină socială, un sediu de poliţie, un dispensar, terenuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, zonă cu grătare pentru picnic.

Vor exista trei tipuri de repartiţii: pentru persoanele care nu vor plăti utilităţile şi chiria, pentru cei care vor plăti numai utilităţi şi pentru persoanele care vor plăti cheltuielile pentru utilităţi şi chirie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici