Ponta le cere miniştrilor restructurări: Nu facem protecţie socială în Guvern. Avem departamente ce fac acelaşi lucru, oameni ce scriu 3 hârtii

Premierul Victor Ponta a cerut noilor miniştri să reducă aparatul birocratic, arătând că, odată cu restructurarea Guvernului, s-a constatat că există departamente din ministere cu aceleaşi activităţi şi că "zeci şi sute de oameni" care, teoretic, scriu doar trei hârtii.

1682 afișări
Imaginea articolului Ponta le cere miniştrilor restructurări: Nu facem protecţie socială în Guvern. Avem departamente ce fac acelaşi lucru, oameni ce scriu 3 hârtii

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu cred că este bine să fie mai mulţi miniştri, pentru a avea fiecare o responsabilitate foarte clară, dar prin restructurare aveţi şi o oportunitate pe care vă cer să nu o rataţi, de a mai reduce aparatul birocratic. Cu ocazia acestei restructurări am constatat că există cinci departamente care fac acelaşi lucru în cinci ministere, am constatat că avem zeci şi sute de oameni care, teoretic, scriu trei hârtii, aşa încât, dacă sunteţi fiecare responsabil de domeniul respectiv, vă rog să fiţi responsabili şi de modul în care cheltuim banii", a spus Ponta miniştrilor.

Fiecare ministru va fi obligat să prezinte o schemă de personal redusă faţă de numărul actual de posturi, ceea ce va genera disponibilizarea angajaţilor în cazul cărora se va considera că prestează activităţi care se suprapun cu cele derulate în alte ministere, potrivit premierului Victor Ponta.

"Această restructurare nu este doar obligaţia miniştrilor stabilită foarte clar - şi de altfel Ministerul Finanţelor nu va accepta nicio excepţie, în sensul în care nu se înfiinţează niciun post suplimentar - dar este o oportunitate oferită inclusiv de lege, ca toate acele direcţii şi posturi care practic se suprapun...dau un exemplu, prin construcţia acestei funcţii de ministru pentru mari proiecte de infrastructură, am constatat că avem în vreo 4-5 ministere tot felul de departamente care se ocupă de investiţii străine şi de promovarea investiţiilor în România. Fiecare face altceva, iar rezultatele se ştiu, apropo de mari investiţii în ultima perioadă. Deci, fiecare ministru, la momentul la care vine cu hotărârea de guvern de organizare a propriului portofoliu şi pe baza informaţiilor pe care le am de la Finanţe şi Secretariatul General, în mod sigur va reduce schema de personal", a spus Ponta.

Întrebat dacă acest proces presupune că vor fi persoane disponibilizate, Ponta a răspuns: "Dacă nu e nevoie de ele, de ce să îi ţinem ? Nu facem protecţie socială prin funcţii în Guvern".

El a precizat că şi miniştrii vor avea mai puţini consilieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici