Ponta, lui Băsescu: Eu cred că dumneavoastră nu conduceţi activitatea Executivului

Premierul Ponta i-a spus preşedintelui Băsescu, la întâlnirea de la Cotroceni, că nu conduce activitatea Executivului, preşedintele afirmând că Parlamentul poate adopta legi, pentru că ia decizii politice, dar Executivul, din care fac parte şi el şi premierul, are responsabilitatea cifrelor.

338 afișări
Imaginea articolului Ponta, lui Băsescu: Eu cred că dumneavoastră nu conduceţi activitatea Executivului

Ponta, lui Băsescu: Eu cred că dumneavoastră nu conduceţi activitatea Executivului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele a arătat că Parlamentul ia decizii politice şi nu are responsabilitatea cifrelor, la remarca premierului că o parte din parlamentari doreau aplicarea de la 1 iulie a legii privind reducerea CAS.

"Executivul, din care faceţi parte şi dumneavoasră şi eu, avem responsabilităţi pe cifre, până la urmă", a mai spus şeful statului.

"Aici nu ne înţelegem. Aici, iertaţi-mă, dar nu gândim la fel, şi cred că nu vă supăraţi. Eu cred că dumneavoastră nu conduceţi activitatea Executivului", i-a spus premierul preşedintelui.

"Nu, dar am obligaţia de a controla legile. Eu nu vă controlez încasările, doar constat cât sunt încasările", i-a replicat şeful statului.

Premierul a continuat: "Faceţi-o, domnule preşedinte. E dreptul dumneavoastră să retrimiteţi legea".

"Bun, dar asta vreţi?", l-a întrebat preşedintele pe premier.

"Nu, eu vreau să o promulgaţi", a arătat Victor Ponta.

"Daţi-mi argumente ca să o promulg, altele decât lozinci, altele decât simple declaraţii", a afirmat şi Traian Băsescu.

Preşedinţia a făcut publică luni înregistrarea discuţiei cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pe tema reducerii CAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici