Ponta, mesaj pe Facebook la patru zile de la cutremurul din Italia: Am vrut să văd ce zic italienii

Fostul prim-ministru Victor Ponta a scris duminică un mesaj pe Facebook, la patru zile de la producerea cutremurului din Italia, susţinând că s-a bucurat că niciun politician ”din Peninsulă” ”nu a sărit imediat să ceară schimbarea Guvernului”.

2487 afișări
Imaginea articolului Ponta, mesaj pe Facebook la patru zile de la cutremurul din Italia: Am vrut să văd ce zic italienii

Ponta, mesaj pe Facebook la patru zile de la cutremurul din Italia: Am vrut să văd ce zic italienii (Imagine: Adi Piclisan/ Arhiva Mediafax Foto)

”Vreau să îmi exprim solidaritatea cu poporul italian şi să prezint condoleanţe tuturor familiilor victimelor – români, italieni şi de alte naţionalităţi sau origini! Dumnezeu să fie alături de cei loviţi de această tragedie!”, a scris Ponta pe Facebook.

Deputatul PSD explică şi de ce ”a întârziat câteva zile” cu acest mesaj. Primul motiv invocat este că, iniţial, cutremurul i s-a părut a fi cu ”efecte reduse”. ”Din păcate ceea ce a părut iniţial un cutremur cu efecte reduse se dovedeşte pe zi ce trece o mare tragedie – numărul victimelor (inclusiv români) creşte din păcate fără oprire / ieri a fost zi de doliu naţional în Italia în condiţiile în care sunt identificate alte şi alte persoane afectate.

Al doilea motiv invocat de Ponta pentru ”întârzierea cu câteva zile a acestui mesaj” este că a vrut să vadă cum ”se poziţionează oamenii politici faţă de această tragedie”. ”Am vrut să văd din presa italiană cum se poziţionează oamenii politici faţă de această tragedie (ştiut fiind că noi românii semănăm deseori cu fraţii noştri din Peninsulă) - şi m-am bucurat (pentru Italia) să văd că niciunul nu a încercat să folosească moartea oamenilor pentru un interes politic / niciunul nu a ieşit a doua zi să spună <<Corupţia ucide>> (deşi ceva corupţie au şi ei în ţara lor minunată) / nimeni nu a sărit imediat să ceară schimbarea Guvernului! Solidaritate şi suferinţă – fără a folosi tragediile pentru politică / un exemplu important din partea Italiei”, a mai scris Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici