Ponta: Miercuri mă văd, ca premier, cu secţia de judecători din CSM. Am stabilit săptămâna trecută

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că se va întâlni, miercuri, ca premier, împreună cu noul ministru al Justiţiei, cu secţia de judecători din CSM, menţionând că întâlnirea a fost stabilită de săptămâna trecută.

206 afișări
Imaginea articolului Ponta: Miercuri mă văd, ca premier, cu secţia de judecători din CSM. Am stabilit săptămâna trecută

Ponta: Miercuri mă văd, ca premier, cu secţia de judecători din CSM. Am stabilit săptămâna trecută (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Eu nu mai particip la şedinţele CSM, pentru că nu mai sunt ministru al Justiţiei. Numai ministrul Justiţiiei participă la şedinţele CSM. Însă am avut o întâlnire, ca prim-ministru, cu secţia de procurori, şi am rămas cu o restanţă, şi vreau să mă ţin de cuvânt, cu o întâlnire, ca prim-ministru, împreună cu ministrul Justiţiei, cu secţia de judecători", a spus Ponta, întrebat de ce merge miercuri la CSM.

El a precizat că întâlnirea a fost programată săptămâna trecută.

"Am discutat-o de săptămâna trecută, înainte să avem un nou ministru al Justiţiei, am stabilit pentru mâine la ora 15.00 o întâlnire cu secţia de judecători ca să discutăm câteva probleme care ţin de funcţionarea judecătorilor, a instanţelor de judecată şi mi se pare un lucru absolut normal să am acest dialog şi colaborare cu CSM şi o să-l am şi în continuare", a mai spus Ponta.

Prim-ministrul a participat, joi, la şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), jurnaliştii putând urmări doar o mică parte, deşi şedinţa a fost declarată publică.

Cu acea ocazie a fost stabilită întâlnirea de miercuri, urmând să se discute despre procedura de nominalizare a candidaţilor la funcţia de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea României.

Guvernul a adoptat, în 27 martie, o ordonanţă care reglementează, prin modificarea unei alte ordonanţe, procedura de selectare a judecătorului care va lucra din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, candidaţii urmând să fie stabiliţi până spre sfârşitul lunii iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici