Ponta negociase înainte de Congres trecerea la independenţi şi postul de secretar general UNPR - surse

Preşedintele PSD, Victor Ponta, negociase, înainte de congresul PSD din 20 februarie, trecerea la grupul parlamentarilor independenţi, urmând să ocupe funcţia de secretar general în UNPR, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din grupul independenţilor.

14 afișări
Imaginea articolului Ponta negociase înainte de Congres trecerea la independenţi şi postul de secretar general UNPR - surse

Ponta negociase înainte de Congres trecerea la independenţi şi postul de secretar general UNPR - surse (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că Ponta negociase cu Gabriel Oprea trecerea sa la grupul independenţilor până în preziua Congresului PSD din 20 februarie.

Aceleaşi surse au menţionat că Ponta urma să treacă la independenţi şi obţinuse asigurări de la Oprea că va fi secretarul general al noii formaţiuni, Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Potrivit discuţiilor cu Oprea, Ponta ar fi urmat să treacă la independenţi împreună cu câţiva tineri deputaţi apropiaţi lui.

Surse din PSD declarau, pentru MEDIAFAX, în ziua Congresului din 20 februarie, că mai mulţi lideri de filiale, apropiaţi de Victor Ponta şi Adrian Năstase, erau pregătiţi să părăsească partidul, în cazul în care alegerile pentru funcţia de preşedinte ar fi fost câştigate de Mircea Geoană.

Grupul Independenţilor din Parlament susţinea, pe 14 aprilie, într-un comunicat, că Victor Ponta şi-ar fi exprimat, în preajma Congresului PSD, "când nu era sigur de rezultat", dorinţa de a li se alătura.

"Constatăm că tânărul Victor Ponta recidivează şi are încă o dată revelaţii surprinzătoare despre cei care până mai ieri îi erau, după cum el însuşi spunea, buni colegi şi parteneri de încredere. Întrucât vârsta nu este o scuză pentru lipsa de înţelepciune, ne vedem obligaţi să-i atragem atenţia lui Victor Ponta că astfel de acuzaţii nu-i fac onoare nici lui şi nici partidului pe care întâmplător îl conduce. Când spui că toţi cei care pleacă din PSD sunt răi şi toţi cei care rămân sunt buni, nu eşti nici serios, nici credibil, nici măcar inteligent", se arăta în comunicatul Independenţilor.

Independenţii susţineau că Ponta şi-ar fi exprimat, în preajma Congresului PSD, "când nu era sigur de rezultat", dorinţa de a li se alătura.

"Noi, cei care ne-am propus să construim un nou proiect politic nu jignim şi nu atacăm foştii colegi. Chiar dacă am fi avut motive. Chiar dacă am fi putut arăta, cu dovezi şi martori, cum cel care astăzi dă lecţii de politică şi de morală spunea că ar fi bine ca tot mai mulţi parlamentari social-democraţi să părăsească partidul şi să se alăture independenţilor. Astăzi, Victor Ponta uită că a ajuns preşedintele PSD chiar cu ajutorul celor pe care îşi permite să-i jignească. Ne întrebăm - dacă nu ar fi câştigat preşedinţia partidului - cum s-ar fi exprimat astăzi la adresa grupului independenţilor, din care, în preajma congresului PSD, când nu era sigur de rezultat, şi-a exprimat dorinţa de a face parte. Sperăm ca pe viitor, dacă nu raţiunea, măcar decenţa să-l îndemne pe Victor Ponta să fie mai ponderat în declaraţii. Şi îi mai spunem fostului nostru coleg că există un Dumnezeu!", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici