Ponta: Nu se vor mai putea depune noi cereri de revendicare a imobilelor naţionalizate

Statul nu va mai accepta depunerea de noi cereri pentru retrocedarea imobilelor naţionalizate în perioada regimului comunist, deoarece persoanele în drept au avut timp 23 ani să înainteze astfel de revendicări, consideră premierul Victor Ponta.

1094 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu se vor mai putea depune noi cereri de revendicare a imobilelor naţionalizate

Ponta: Nu se vor mai putea depune noi cereri de revendicare a imobilelor naţionalizate (Imagine: Doru Colgiu/Mediafax Foto)

"Important este că nu se vor mai putea depune noi cereri. Nu mai există posibilitatea să mai vină cineva, peste un an, doi ani, cinci ani, să mai revendice ceva. Au fost 23 de ani, ce era de revendicat s-a revendicat, deci stabilim până la urmă şi un mod de siguranţă al dreptului de proprietate", a spus Ponta în şedinţa de guvern.

Guvernul intenţionează ca angajarea răspunderii pentru proiectul de lege privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate să aibă loc la 26 martie.

Premierul a anunţat că proiectul privind despăgubirile va fi conturat pe 3 principii, referitoare la faptul că restituirile în bani se vor face pe 7 ani, clădirile retrocedate îşi vor păstra 20 de ani destinaţia actuală, iar drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici