Ponta: O Comisie Europeană condusă de Martin Schulz va însemna că România va fi mai bine integrată

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că, în opinia sa, "o Comisie Europeană condusă de Martin Schulz" va avea "o viziune care va însemna că România va fi mai bine integrată şi va avea un rol mai important în luarea deciziilor la nivel european".

99 afișări
Imaginea articolului Ponta: O Comisie Europeană condusă de Martin Schulz va însemna că România va fi mai bine integrată

Martin Schulz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat, vineri, de jurnalişti, la finalul inaugurării fabricii Bosch din comuna Jucu, judeţul Cluj, în ce fel ar ajuta România dacă social-democraţii ar câştiga Comisia Europeană şi dacă ar exista vreo deosebire faţă de situaţia actuală, Victor Ponta a spus că Europa are nevoie de o reorientare după criza declanşată în 2008.

"Cred că ar exista şi cred că Europa are nevoie de o reorientare a modului în care s-au desfăşurat lucrurile după criza din 2008 încoace. Nu Europa este sursa crizei, ci soluţia. Cred că o Comisie Europeană condusă de Martin Schulz, preşedinte al Parlamentului European, reprezentant al celei mai puternice ţări din Europa, Germania, va avea o viziune care va însemna că România va fi mai bine integrată, va avea un rol mai important în luarea deciziilor la nivel european şi dezvoltarea noastră ca şi continent ne va permite să rezistăm într-o competiţie din ce în ce mai dură, nu doar cu Statele Unite, dar în special cu noile puteri economice la nivel mondial", a declarat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, că este importantă o prezenţă bună la euroalegeri, scrutin care va prefigura numele viitorului şef al Comisiei Europene, care poate fi socialistul Martin Schulz, pentru care "anexarea Crimeei era un fapt împlinit", sau popularul Jean-Claude Juncker.

"Pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt împlinit şi asta e, şi trebuie să fim liniştiţi. Probabil o asemenea abordare ar avea şi dacă se întâmplă şi alte evoluţii negative, în defavoarea României", spunea Băsescu.

Preşedintele afirma că se poate face o dezbatere pe această temă, şi anume ce este în avantajul României - să avem un preşedinte al Comisiei Europene socialist sau un preşedinte de Comisie din spectrul PPE.

Ulterior, preşedintele PE, Martin Schulz, declara, întrebat despre declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa, că şeful statului român se înşală, precizând că a apărat întotdeauna România şi drumul european al Moldovei.

"Cred că s-a înşelat, poate că unul dintre consilierii săi i-a dat documentele greşite", spunea Schulz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici