Ponta: O să insist ca, până în 2012, parlamentarii care îşi schimbă partidul să îşi piardă mandatul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, la Sibiu, că va insista pentru modificarea legii în sensul ca parlamentarii care îşi schimbă partidul să îşi piardă mandatul pentru că nu sunt "mai deştepţi" decât aleşii locali şi merită să fie sancţionaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

15 afișări
Imaginea articolului Ponta: O să insist ca, până în 2012, parlamentarii care îşi schimbă partidul să îşi piardă mandatul

Ponta: O să insist ca, până în 2012, parlamentarii care îşi schimbă partidul să îşi piardă mandatul (Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre intenţia PNL de a primi în rândurile partidului parlamentari ai actualei coaliţii guvernamentale, Ponta a răspuns:

"Noi, PSD, avem experienţă diferită în materie de trădători, faţă de PNL. Faptul că sunt oameni care se întorc în PNL este decizia lor şi o respectăm. Dar există o demarcaţie foarte clară între cei care pleacă din opoziţie pentru că au dosare penale, cum este celebrul Şerban Mihăilescu, pentru funcţii, cum este cazul domnului Oprea, sau pentru bani, şi cei care pleacă de la putere, pentru că nu mai cred în ceea ce se întamplă acolo, şi vin în opoziţie, unde, cel puţin acum, nu au nimic de câştigat. Diferenţa este fundamentală".

El a susţinut că va insista, până în 2012, să fie schimbată legea, astfel încât parlamentarii care îşi părăsesc partidul să îşi piardă şi mandatul.

"O să insist ca, până în 2012, parlamentarii care îşi schimbă partidul - indiferent din ce poziţie - să îşi piardă mandatul aşa cum şi-l pierd primarii. Eu nu cred că parlamentarii sunt mai deştepţi decât un primar, un consilier local sau judeţean. Candidezi independent şi poţi să faci ce vrei. Dacă candidezi din partea unui partid, îi păcăleşti pe oameni în momentul în care treci în partea cealaltă şi trebuie să fii sancţionat. Mă bazez că vom reuşi acest lucru pentru că chiar domnul Boc spunea: «cancerul politicii româneşti este traseismul politic». Acum stă cu cancerul la masă şi se simte bine, dar chiar cred că trebuie să facem ceva, aşa cum am făcut la aleşii locali", a spus Ponta.

Liderul PSD a făcut referire la deputatul PDL Raluca Turcan, despre care a spus că ar trebui "să se ridice din bancă şi să voteze". "Doamna Turcan să se ridice din bancă şi să voteze. Ce vrea ea, ce o duce pe doamna Turcan mintea sau conştiinţa, dar să se ridice din bancă. Să îşi lase poşeta, că nu i-o fură nimeni, sunt doar PDL-işti în jur, nu este nicio problemă. Să se ridice din bancă să voteze, că cei din Sibiu care au trimis-o în Parlament nu au trimis-o ca să stea la bar şi să îi ducă geanta doamnei Udrea", a afirmat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici