Ponta: ONG-urile, responsabile de 20 ani pentru integrarea romilor. Guvernul va folosi mai bine banii

ONG-urile care critică Guvernul pentru ineficienţa politicilor de integrare a romilor sunt responsabile de 20 ani de aceste politici, cheltuind mulţi bani şi şi organizând multe dezbateri fără ca eficienţa să crească, a afirmat premierul Victor Ponta, adăugând că Executivul va cheltui mai bine banii.

481 afișări
Imaginea articolului Ponta: ONG-urile, responsabile de 20 ani pentru integrarea romilor. Guvernul va folosi mai bine banii

Premierul francez Jean-Marc Ayrault şi premierul român Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Subiectul integrării populaţie de etnie romă a fost abordat în discuţia avută, joi, la Palatul Victoria, de premierul Ponta cu omologul său francez, Jean-Marc Ayrault.

În discursul susţinut la sfârşitul întâlnirii, Ponta a arătat că Guvernul are în vedere politici care să asigure inserţia socială a romilor în ţara de origine, iar Ayrault a precizat că România va primi spirjin în acest sens din partea Franţei şi a Uniunii Europene.

Solicitat de către jurnalişti să comenteze un studiu al organizaţiilor neguvernamentale (ONG), potrivit căruia politicile în domeniu din anii 2012-2013 nu au adus nicio măsură nouă, Ponta a arătat că de circa 20 de ani de acestă problematică s-au ocupat chiar organizaţiile neguvernamentale.

"Organizaţiile neguvernamentale pe care le invocaţi sunt responsabile de 20 de ani de aceste politici, actualul Guvern, doar de un an. Însă în 20 de ani s-au folosit foarte mulţi bani, s-au făcut foarte multe dezbateri şi, din păcate, s-a dovedit un sistem neeficient. Deci, decizia Guvernului este de a folosi mai bine resursele financiare pentru proiecte concrete, cum este proiectul Ferentari, cel mai mare cartier din Bucureşti, care un proiect special dedicat de integrare şi de dezvoltare a nivelului de viaţă", a afirmat Ponta.

El a adăugat că resursele vor fi alocate totodată pentru programe concrete de stimulare a prezenţei la şcoală a copiilor romi, de discriminare pozitivă la angajarea în instituţii publice şi pentru programe consensuale privind angajarea romilor în companiile private.

"Guvernul face eforturi să fie eficient şi pragmatic şi aş aprecia o schimbare spre pragmatism şi eficienţă şi în zona organizaţiilor neguvernamentale", a conchis Ponta.

Problema romilor a fost discutată şi de preşedintele Traian Băsescu cu premierul Franţei, şeful statului arătând că problema minorităţii roma este una urgentă pentru România, care şi-o asumă, însă trebuie găsite şi soluţii în plan european pentru rezolvarea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici