Ponta: OUG privind aleşii locali e semnată, nu doar avizată, de ministrul Justiţiei. Ordonanţa intră în dezbaterea Senatului săptămâna viitoare

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că ordonanţa de urgenţă privind aleşii locali va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Senatului. Premierul a mai menţionat că ordonanţa este semnată de ministrul Justiţiei, iar ceea ce spun Vasile Blaga şi Klaus Iohannis i se pare absolut comic.

148 afișări
Imaginea articolului Ponta: OUG privind aleşii locali e semnată, nu doar avizată, de ministrul Justiţiei. Ordonanţa intră în dezbaterea Senatului săptămâna viitoare

Ponta: OUG privind aleşii locali intră în dezbaterea Senatului săptămâna viitoare (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am discutat agenda parlamentară pentru perioada următoare. E important ca la Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare, să avem majoritatea necesară să trecem din nou legea CAS şi legile privind amnistia fiscală pentru mame şi profesori, iar la Senat m-au înştiinţat liderii noştri că săptămâna viitoare intră deja în dezbatere şi probabil se şi votează ordonanţa cu aleşii locali", a precizat Ponta, după şedinţă.

El a spus că, astfel, cei de la ACL vor putea să conteste ordonanţa la instituţii româneşti "şi să nu mai umble toată ziua cu jalba în proţap pe la diverse ambasade".

"Deci vom avea dezbateri şi o să poată politrucii de la ACL să conteste la instituţii româneşti şi să nu mai umble toată ziua cu jalba în proţap pe la diverse ambasade, să folosească şi structurile instituţionale şi constituţionale româneşti", a adăugat Ponta.

La şedinţa coaliţiei nu a fost prezent niciun reprezentant UDMR, premierul precizând că a vorbit cu liderul UDMR Kelemen Hunor, care i-a spus că nu este în Bucureşti, dar că UDMR va veni luni la şedinţa coaliţiei.

"Am vorbit eu cu domnul Kelemen Hunor şi mi-a spus că nu este în Bucureşti, dar că ne vedem luni din nou la coaliţie. (...) Nu am discutat despre UDMR (la şedinţa coaliţiei - n.r.), îi consider în continuare partenerii noştri şi vor rămâne partenerii noştri până la sfârşitul lui 2016 dacă nu cumva şi după aceea", a încheiat Ponta.

Ponta: OUG privind aleşii locali e semnată, nu doar avizată, de ministrul Justiţiei

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, că ordonanţa privind aleşii locali este semnată de ministrul Justiţiei, iar ceea ce spun Vasile Blaga şi Klaus Iohannis i se pare absolut comic.

Întrebat dacă ordonanţa privind aleşii locali a primit avizul ministerului Justiţiei, Ponta a răspuns: "Este semnată nu doar avizată, este semnată de ministrul Justiţiei. Nici nu se poate publica o ordonanţă în Monitorul Oficial fără semnătura Ministerului Justiţiei".

El a adăugat că ceea ce spun Blaga şi Iohannis privind lipsa avizelor Ministerului Justiţiei pe ordonanţă este absolut comic.

"Sunt convins că orice om care cunoaşte legislaţie şi a fost vreodată în guvern poate confirma că nu se poate publica o ordonanţă fără semnătura Ministerului Justiţiei. Dacă dumneavoastră vă luaţi după doi politruci, Blaga şi Iohannis, care habar nu au ce se întâmplă în România e greşeala dumneavoastră. (...) Dacă accesaţi Monitorul Oficial veţi vedea semnătura ministrului Justiţiei, iar ce spun Blaga şi Iohannis mi se pare absolut comic", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici