Ponta: Practic, Băsescu nu mai există, este demis deja. Are o singură obsesie, să îşi reia scaunul

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înainte de şedinţa USL, că preşedintele Traian Băsescu "nu mai există, fiind demis deja", în urma votului de la referendum, şi că acesta are o singură obsesie, şi anume să îşi reia scaunul de la Cotroceni şi privilegiile.

3412 afișări
Imaginea articolului Ponta: Practic, Băsescu nu mai există, este demis deja. Are o singură obsesie, să îşi reia scaunul

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Premierul a declarat că, după referendum, sunt opt milioane de români care nu îl mai vor pe Traian Băsescu. El a adăugat că USL trebuie să îi reprezinte pe acei opt milioane de români şi să îi apere în continuare.

"Noi trebuie, din postura pe care o avem, de majoritate parlamentară, de majoritate absolută în cadrul autorităţilor locale, în cadrul Guvernului, trebuie să ne facem datoria faţă de cei opt milioane de români şi să îi apărăm de Băsescu şi de profitorii şi cei din jurul lui Băsescu care probabil se aşteaptă la tot felul de funcţii şi avantaje. Trebuie să îi apărăm pe români de ei", a spus Ponta.

Întrebat dacă USL va cere demisia preşedintelui, Victor Ponta a spus că "practic, Traian Băsescu este demis deja, nu mai există, în condiţiile în care te-au ales cinci milioane de români şi opt milioane au vrut să pleci".

"Eu am văzut, domnul Băsescu trăieşte în lumea lui, nu înţelege nici ce se întâmplă, nici ce i s-a întâmplat, are o singură obsesie, să îşi ia înapoi scaunul şi avantajele, vilele, maşina. Atâta mai poate la vârsta asta, noi însă trebuie să îi apărăm pe cei opt milioane de români care au votat, ieri, într-un număr incredibil. Până acum, nimeni, niciodată, în 22 de ani nu a obţinut opt milioane de voturi petnru o acţiune politică, aşa încât, realmente, este un rezultat extraordinar", a mai spus Ponta.

Premierul a respins ideea unei viitoare negococieri cu preşedintele suspendat, în cazul în care Traian Băsescu va demisiona, dacă actuala majoritate decide revizuirea Constituţiei. "Nu, nu ai ce discuta cu un om pe care românii l-au respins, ca să nu mai vorbim că domnul Băsescu este extrem de incoerent, tot ceea ce spune, peste jumătate de oră se contrazice. Nu ai ce să vorbeşti cu un om pe care românii nu îl mai vor", a spus Ponta.

Întrebat dacă în acest moment există o ruptură între Excutiv şi Preşedinţie, Victor Ponta a arătat că există o ruptură totală între Traian Băsescu şi clica lui şi poporul român.

"Noi îi vom reprezenta pe români, ne vom face datoria faţă de ei şi la guvernare, şi în Parlament şi în administraţia locală, vom câştiga alegerile din toamnă şi vom încerca să diminuăm prejudiciile şi daunele pe care prezenţa domnului Băsescu şi a profitorilor din jurul lui le aduc României", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici