Ponta: PSD este pregătit să fie o alternativă la guvernarea de dreapta din ultimii 6 ani

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, în opinia căruia PSD şi PNL nu sunt pregătite de guvernare, că partidul său va lansa pe 16 octombrie programul economic şi social.

20 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD este pregătit să fie o alternativă la guvernarea de dreapta din ultimii 6 ani

Ponta: PSD este pregătit să fie o alternativă la guvernarea de dreapta din ultimii 6 ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că nu dă "niciun fel de importanţă" declaraţiilor preşedintelui Traian Băsescu despre PSD, întrucât s-au dovedit "de mii de ori ca nefiind serioase şi simple minciuni".

"Oamenii trebuie să ştie că pe 16 octombrie PSD îşi va prezenta porogramul economic şi social şi, practic, din punct de vedere tehnic şi politic, noi suntem pregătiţi să fim o alternativă la puterea de dreapta din ultimii şase ani", a mai afirmat preşedintele PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că, "prin declaraţii şi incompetenţă", PSD şi PNL confirmă că nu sunt pregătite să vină la guvernare, ambele partide dovedindu-se "vesele când au putut da la toată lumea să cumpere voturi, fără să se uite la productivitate sau la dezvoltare". El a admis că actualul guvern "se mişcă greu", dar a adăugat că, în situaţia în care cele două partide de opoziţie ar ajunge la guvernare, "lumea s-ar opri".

"Eu spun un lucru: mâine aş chema PNL şi PSD la guvernare, dar dacă PDL se mişcă greu în sensul reformării României, a instituţiilor statului, a ameliorării, a aplatizării deficitelor structurale pe care le avem, imaginaţi-vă cum ar fi PSD şi PNL, care le-au creat de altfel. Practic, cu ei lumea s-ar opri, adică cu declaraţii iresponsabile - «Fondul (FMI - n.r.) să plece». Ce te faci să ai asemenea politicieni la guvernare? Nu poţi. Deocamdată, singura soluţie politică minim credibilă care poate să împingă reformele structurale de care România are nevoie pentru a redeveni credibilă este această alianţă", a mai spus şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici