Ponta: PSD şi ACD vor avea liste comune la consilierii judeţeni

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, după întâlnirea cu liderii ACD, că au găsit o formulă care să permită candidaturi pe liste comune la alegerile pentru consilierii judeţeni.

72 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD şi ACD vor avea liste comune la consilierii judeţeni

Ponta: PSD şi ACD vor avea liste comune la consilierii judeţeni (Imagine: Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că deşi PSD, PNL şi PC nu au avansat foarte mult în ceea ce priveşte detalii unei eventuale alianţe a celor trei partide, în întâlnirea de luni seară s-a discutat formula unei candidaturi pe liste comune la consilierii judeţeni.

Preşedintele PSD a menţionat că această idee urmează să fie supusă validării în forurile statutare ale PSD, respectiv ACD.

Întrebat dacă liberalii au insistat şi luni seară pentru ideea de paritate pe liste comune, Ponta a spus că "au fost discutate foarte puţine lucruri tehnice".

"Şi noi, şi ei ne dorim candidaţi stabiliţi pe criteriul sondajelor şi după cum sunt ei doriţi de cei care votează. După aceea putem să ne gândim să avem şi o poziţie echilibrată a partidelor", a adăugat el.

Ponta a precizat că, în cazul în care se va ajunge la un candidat comun la alegerile prezidenţiale, acesta va fi desemnat tot după indicatorii daţi de sondajele de opinie.

Preşedintele PSD a mai afirmat că ambele părţi au arătat disponibilitatea formării unei "platforme politice", cu schimbarea preşedintelui şi a guvernului ca obiectiv pe termen scurt şi formarea unei guvernări comune şi a unui candidat comun la preşedinţie pe termen lung.

Ponta a precizat, răspuzând unei întrebări, că îşi doreşte o alianţă politică, înscrisă la tribunal, cu un program politic şi de guvernare pe mai mulţi ani.

Întrebat cum răspunde reproşurilor formulate de preşedintele PC, potrivit cărora social-democraţii nu i-au consultat pe conservatori în nicio decizie luată în 2010, Ponta a răspuns: "Iată că ne consultăm acum. Cred că formula PSD ca pol de centru stânga şi ACD ca pol de centru dreapta este cea mai fericită ca să nu mai existe asemenea nemulţumiri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici