Ponta: Scrisoarea preşedintelui către Parlament, semn de ipocrizie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că scrisoarea trimisă de preşedintele Traian Băsescu Parlamentului în privinţa legii asistenţei sociale şi a legii de numire a judecătorilor ÎCCJ este semn de ipocrizie.

202 afișări
Imaginea articolului Ponta: Scrisoarea preşedintelui către Parlament, semn de ipocrizie

Ponta: Scrisoarea preşedintelui către Parlament, semn de ipocrizie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că preşedintele ar fi trebuit să adreseze scrisoarea respectivă senatorilor din arcul majoritar, care au lipsit de la vot.

"Nu cred că Traian Băsescu ne poate cere să votăm cum vrea el", a adăugat preşedintele PSD.

Ponta a afirmat că legea care modifică modalitatea de numire a judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost respinsă, adevărata motivaţie a preşedintelui fiind "dorinţa de a avea control politic asupra ÎCCJ, prin numirea procurorilor de la DNA".

"Domnul Băsescu oricum are controlul asupra ANAF, îl are pe domnul Blejnar acolo, are controlul Armatei, îl are pe Gabriel Oprea acolo. Are puteri depline la TVR, ca Hugo Chavez, atunci de ce să nu îi dăm toată puterea, să nu se mai ascundă, să numească el toţi judecătorii de la ÎCCJ", a declarat Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, o nouă scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care revine asupra "rugăminţii" de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea modificărilor la statutul judecătorilor şi procurorilor şi a legii asistenţei sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici