Ponta: Şeitan, nefiind informat, mai spune adevărul

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, răspunzând la o întrebare referitoare la afirmaţiile ministrului Mihai Şeitan despre posibile diminuări salariale în 2011, că acesta, nefiind informat, mai spune adevărul.

82 afișări
Imaginea articolului Ponta: Şeitan, nefiind informat, mai spune adevărul

Ponta: Şeitan, nefiind informat, mai spune adevărul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că nu îi mai ascultă pe actualii miniştri, declaraţiile controversate ale acestora putând fi subiectul unei cărţi.

"Nu îi mai ascult. L-am auzit ieri pe domnul Boc minţind că la anul cresc salariile şi pensiile. Domnul Şeitan, care de obicei nefiind informat, mai spune adevărul şi domnul Vlădescu, nefiind implicat politic. Putem să îi mai credem? E inutil. Cred că putem scrie o carte cu câte lucruri neadevărate au spus în ultimele şase luni şi Boc, şi ceilalţi miniştri PDL", a mai afirmat el.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, luni, că era posibil ca în 2011 salariile bugetarilor să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult dacă actualele măsuri nu ar fi fost aplicate.

Declaraţia a fost făcută de Şeitan într-o discuţie cu economistul Liviu Voinea, în prezenţa jurnaliştilor, la dezbaterea cu tema "Tratamentul fiscal al veniturilor din muncă", organizată de Blocul Naţional Sindical.

La finalul şedinţei de duminică prin care Guvernul a adoptat proiectele de legi prin care

sunt reduse salariile, pensiile şi alte prestaţii sociale din sectorul bugetar

, premierul Emil Boc a arătat că proiectele de legi vor intra în vigoare odată cu avizul Parlamentului şi publicarea în Monitorul Oficial.

Premierul a spus că reducerea salariilor şi pensiilor va fi valabilă doar până la sfârşitul anului 2010, măsura fiind una temporară.

Emil Boc a asigurat din nou că salariile şi pensiile ar urma să fie majorate în 2011, dar condiţionat de restructurarea aparatului bugetar, respectiv de aplicarea Legii pensiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici