Ponta şi Iaţeniuk au glumit cu meciul Dinamo Kiev-Steaua, premierul Moldovei s-a oferit ca arbitru

Premierul Ponta, aflat la Kiev în vizită de lucru, unde va asista şi la partida de fotbal dintre Dinamo Kiev şi Steaua, i-a spus omologului său ucrainean că joi seara va exista "o singură mică problemă" care îi va despărţi, şi anume una fotbalistică, premierul Moldovei oferindu-se să fie "arbitru".

307 afișări
Imaginea articolului Ponta şi Iaţeniuk au glumit cu meciul Dinamo Kiev-Steaua, premierul Moldovei s-a oferit ca arbitru

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă susţinută, la Kiev, împreună cu prim-ministrul Ucrainei, Arsenie Iaţeniuk, şi premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, Ponta s-a referit, în glumă, şi la partida de fotbal dintre echipa locală, Dinamo Kiev, şi formaţia românească Steaua Bucureşti, la care cei trei oficiali urmează să asiste din tribune.

"O să existe o singură mică problemă în această seară, o competiţie fotbalistică unde o să fim despărţiţi. O să îl invit pe primu-ministrul Iaţeniuk la meciul retur, la Bucureşti, şi sper ca doar problema fotbalistică să fie cea care ne desparte. Toate celelalte lucruri să le punem în comun şi să le rezolvăm împreună", a spus Ponta.

Premierul Ucrainei i-a răspuns că va veni timpul când cei doi vor fi suporteri ai aceleiaşi echipe şi vor avea un adversar comun.

"Referitor la fotbal, cred că va veni timpul când vom fi uniţi şi în fotbal, atunci când vom fi suporterii unei echipe împreună sau, dimpotrivă, vom fi împreună împotriva altei echipe, în orice caz împreună", a zis Iaţeniuk.

Şi premierul Moldovei, Iurie Leancă, aflat la rândul său la Kiev, s-a referit, în glumă, la meciul de fotbal de joi seara, oferindu-se să fie "arbitru".

"În ceea ce priveşte fotbalul de astă seară, Republica Moldova oferă o soluţie paşnică: Republica Moldova va exercita rolul de arbitru şi sunt convins că prietenia va câştiga", a spus Leancă.

Premierul Victor Ponta, care efectuează joi o vizită în Ucraina, s-a oprit pe traseu, cu aeronava oficială, la Chişinău, pentru a-l lua la bord pe premierul Republicii Moldova, la finalul vizitei urmând să asiste cu acesta şi cu omologul ucrainean la partida de fotbal Dinamo Kiev-Steaua.

Meciul Dinamo Kiev-Steaua este programat pentru joi, în capitala Ucrainei, de la ora 20.00, şi face parte din etapa a doua a Grupei J a Ligii Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici