Ponta: Sprijiniţi-ne să avem un guvern puternic al USL, fără alte partide şi fără UDMR

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că guvernarea USL va lua încă din prima zi măsurile de reducere a CAS şi mărire a salariului minim pe economie.

468 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sprijiniţi-ne să avem un guvern puternic al USL, fără alte partide şi fără UDMR

Ponta: Sprijiniţi-ne să avem un guvern puternic al USL, fără alte partide şi fără UDMR (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Pentru crearea de locuri de muncă trebuie să reducem contribuţiile de asigurări sociale şi să mărim salariul minim. Vă anunţ că asta va face guvernul USL în prima zi. Reducem contribuţiile sociale şi mărim salariul minim în prima zi. Şi îl rog pe Crin să nu vină în Parlament să spună să nu scădem CAS-ul, să ne dea voie să facem lucrul acesta", a afirmat liderul social-democrat.

De asemenea, Ponta, desemnat oficial sâmbătă candidat al USL la funcţia de premier, el a arătat că guvernul său va promova şi măsura de reducere a TVA la produsele agroalimentare, propusă de PC, pentru a le permite agricultorilor români să îşi valorifice mai bine produsele pe piaţa din România, acaparată acum de alimentele din import.

Ponta s-a angajat şi că va folosi fondul de rezervă la dispoziţia primului-ministru numai pentru cazuri de necesitate, în sprijinul comunităţilor locale lovite de probleme stringente, nu pentru interesele de partid.

El a arătat că, în calitatea sa de candidat la funcţia de premier desemnat de USL, îşi ia angajamentul faţă de românii din Transilvania să nu "accepte niciodată separarea pe criterii entice a unor instituţii de învăţământ superior".

Liderul PSD a subliniat că nu doreşte să aibă un guvern care să fie "şantajat" permanent de UDMR. "Fac un apel la cetăţeni: veniţi şi sprijiniţi-ne să avem un guvern puternic al USL, fără alte partide şi fără UDMR. Nu vreau să conduc un guvern şantajat zi de zi de diverse partide şi partiduleţe, de diverse interese locale sau personale", a afirmat Ponta.

De asemenea, Ponta le-a mai cerut membrilor USL să fie "uniţi şi solidari" pentru a învinge în alegerile locale şi parlamentare. "Fiţi uniţi şi solidari în USL, nu separat, nu cu alţii, nu aplecând urechea la tot ceea ce a fost în aceşti ani o propagandă securisto-ceauşistă împotriva USL", s-a adresat el participanţilor de la mitingul de la Romexpo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici