Ponta: Sunt convins că Băsescu va răspunde în faţa justiţiei. Mai e atât de puţin până în 21 decembrie

Premierul Victor Ponta s-a declarat convins că preşedintele Traian Băsescu va răspunde în faţa justiţiei pentru lucrurile grave pe care le-a comis împotriva României ca şef de stat, el arătând că se simte foarte bine când se gândeşte că mai e atât de puţin până în 21 decembrie.

1183 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sunt convins că Băsescu va răspunde în faţa justiţiei. Mai e atât de puţin până în 21 decembrie

Victor Ponta (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu, în încercarea de a mă lovi electoral, a făcut ce nu trebuie să facă un preşedinte al României: a promovat o minciună, a atacat justiţia, este supărat că i-a arestat fratele, că toţi din justiţie sunt oameni ai serviciilor, a atacat oameni din serviciile de informaţii care îşi fac treaba şi îşi pun viaţa în pericol pentru România. Este foarte grav că cel care trebuie să apere justiţia şi serviciile le-a atacat pentru un scop electoral”, a declarat, miercuri, Victor Ponta, la Târgu Jiu.

El a spus că nu ştie dacă Băsescu a încălcat legea prezentând într-o emisiune televizată o serie de documente sau dacă avea dreptul să le prezinte public, arătând că există instituţii ale statului care fac această analiză, dar şi Parlamentul, care "poate să decidă”.

"Traian Băsescu trebuie să răspundă în faţa justiţiei nu pentru jignirea, pentru insultarea mea, ci pentru lucruri grave comise împotriva României ca şef de stat. Sunt convins că va răspunde. Justiţia din această ţară îl va judeca pentru ce a comis împotriva românilor”, a spus Ponta.

El a arătat că Băsescu încă mai are imunitate şi că la Parchet şi la DNA există dosare legate de activitatea lui Traian Băsescu, în care, conform Constituţiei, până pe 21 decembrie nu pot să se desfăşoare cercetări.

"Dar ştiţi cât de aprope suntem de 21 decembrie? Mă simt atât de bine când mă gândesc că mai e atât de puţin. Există în Codul Penal actual prezăvute şi incriminate toate faptele lui Traian Băsescu, trebuie doar aplicat. Sunt convins că după 21 decembrie se va aplica”, a subliniat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici