Ponta: Sunt convins că noul Guvern a fost votat şi de foşti colegi liberali

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a susţinut că nu se aştepta ca noul Guvern să fie validat cu o asemenea majoritate şi a arătat că este convins că voturile în favoarea Executivului au fost primite şi de la parlamentari liberali.

136 afișări
Imaginea articolului Ponta: Sunt convins că noul Guvern a fost votat şi de foşti colegi liberali

Ponta: Sunt convins că noul Guvern a fost votat şi de foşti colegi liberali (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Nu mă aşteptam la o asemenea majoritate, sunt convins că este vorba şi de foşti colegi liberali, foşti colegi de USL, şi de alţi parlamentari care au înţeles că de fapt noi aplicăm un program pe care l-am gândit şi îl vrem pus în practică împreună", a spus Ponta.

Guvernul Ponta III a primit, marţi, votul Parlamentului, fiind întrunite 346 opţiuni favorabile, în timp ce 192 senatori şi deputaţi s-au exprimat "împotrivă".

Pentru validare erau necesare minimum 288 de voturi.

Parlamentarii au votat secret cu bile asupra proiectului de hotărâre privind modificarea structurii şi a compoziţiei politice a Guvernului României. La propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a fost introdus în proiect articolul potrivit căruia Guvernul şi-a asumat programul de guvernare cum a fost prezentat în şedinţa comună din 21 decembrie 2012, angajamentele USL fiind preluate şi asumate de formaţiunile politice care compun şi susţin actualul Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici