Ponta susţine că PDL exercită presiuni ca Orban să fie respins şi în plenul Parlamentului European

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta susţine că europarlamentarii PDL exercită presiuni pentru ca Leonard Orban, care candidează la un post în Curtea Europeană de Conturi, să fie respins şi în plenul Parlamentului European, adăugând că acest "război prostesc" afectează interesele România.

196 afișări
Imaginea articolului Ponta susţine că PDL exercită presiuni ca Orban să fie respins şi în plenul Parlamentului European

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"În comisie, Orban a fost picat cu voturile Elenei Băsescu, Macovei şi ale celorlalţi de la PDL. Nu pot să găsesc o situaţie în care să ne facem mai rău de râs şi să facem mai mult rău României decât din prostie şi răutate. Cei de la PDL înţeleg că fac acum presiuni la Grupul Popular să voteze şi în plen împotriva lui Orban; asta înseamnă nu doar o pedeapsă pentru un tehnocrat - Orban nu e nicio social-democrat, nici liberal, nici PDL-ist - dar înseamnă că România nu va mai avea de la 1 ianuarie niciun reprezentant în Curtea de Audit. Acest gen de război prostesc pe care PDL îl duce pe la Bruxelles şi Strasbourg face rău României", a spus Ponta.

Grupurile S&D şi ALDE vor vota în favoarea candidaturii pentru Curtea Europeană de Conturi a ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, însă decisive vor fi voturile grupului PPE, cel mai mare din Parlamentul European şi care îşi va decide poziţia cu o oră înainte de şedinţa de la Strasbourg.

Votul în plenul Parlamentului European, în sesiunea de la Strasbourg, va avea loc marţi seară, în jurul orei locale 18.30 (19.30 ora României), în condiţiile în care Orban a primit aviz negativ pe 26 septembrie în Comisia de Control Bugetar a PE, cu 14 voturi împotrivă şi 12 favorabile. Votul este secret.

Orban a anunţat că îşi va retrage candidatura dacă nu va primi un vot favorabil în plenul PE. El nu va fi prezent la Strasbourg la momentul votului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici