Ponta: Trebuie să mă văd cu Băsescu pentru că România trebuie să aibă o poziţie coordonată

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că trebuie să se vadă cu preşedintele Traian Băsescu pentru că România trebuie să aibă o poziţie coordonată între toate instituţiile sale atunci când stabileşte poziţia cu care se prezintă la Consiliul European de la Bruxelles.

203 afișări
Imaginea articolului Ponta: Trebuie să mă văd cu Băsescu pentru că România trebuie să aibă o poziţie coordonată

Ponta: Trebuie să mă văd cu Băsescu pentru că România trebuie să aibă o poziţie coordonată (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

"Trebuie să mă văd cu preşedintele pentru că România trebuie să aibă o poziţie coordonată între toate instituţiile sale atunci când merge la Bruxelles. Acolo nu e vorba de o chestie de orgoliu sau de cine e mai puternic într-un anumit moment. Este vorba despre poziţia României şi poziţia României este puternică şi ascultată dacă este o poziţie coordonată între toate instituţiile statului - Guvern, Preşedinte, Parlament", a spus Ponta.

El a subliniat că îşi doreşte ca România să fie de acum încolo reprezentată cu acest mandat interinstituţional.

"Trebuie să ne coordonăm poziţiile şi reprezentantul României, când iese dincolo de graniţe, să aibă în spate acordul tuturor", a spus Ponta.

El a precizat că va comunica presei rezultatul întrevederii sale cu preşedintele Băsescu după ce aceasta va avea loc.

"Nu pot să mă duc la preşedinte după ce-i transmit la televizor ce vreau să-i spun. O să vă spunem după întâlnire. Să ne întâlnim şi după aceea vă va comunica şi preşedintele, vă comunic şi eu", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, tot joi, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că atât el, cât şi preşedintele Băsescu au primit invitaţii la Consiliul European, el precizând că se va întâlni cu şeful statului în cursul zilei, întâlnirea fiind fixată în funcţie de programul celor doi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici