Ponta: Un nou împrumut de la FMI ar fi o crimă împotriva poporului român

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că un nou împrumut de la FMI reprezintă o crimă împotriva poporului român, în condiţiile în care actuala putere foloseşte aceşti bani pentru a "cumpăra" un an de stat în funcţie.

43 afișări
Imaginea articolului Ponta: Un nou împrumut de la FMI ar fi o crimă împotriva poporului român

Ponta: Un nou împrumut de la FMI ar fi o crimă împotriva poporului român (Imagine: Ocatv Ganea/Mediafax Foto)

"Dacă e să luăm din nou un împrumut, oamenii trebuie să ştie de ce luăm banii, la ce folosesc şi cum îi dăm înapoi. Dacă îl întrebăm acum pe domnul Boc sau pe noul ministru de Finanţe cum şi de unde dăm banii pe care deja i-am luat, habar nu au. Dacă vor să mai ia alţi bani ca să mai cumpere un an de stat la putere, e o crimă împotriva poporului român şi a viitorului nostru", a precizat Ponta.

Liderul social-democrat l-a criticat totodată pe şeful statului, Traian Băsescu, apreciind că acesta ia în calcul contractarea unui nou împrumut pentru a folosi banii pentru "afacerile personale" şi pentru "afacerile PDL şi ale prietenilor săi".

Solicitat să comenteze declaraţia lui Traian Băsesc privind posibilitatea contractării unui nou împrumut de la FMI, Ponta a răspuns: "Este tipică pentru Traian Băsescu: după el, potopul! Dacă poate să ne îndatoreze pe următorii 100 de ani şi să plătim noi, ceilalţi, e foarte bine, iar banii îi va folosi ca şi până acum pentru afaceri personale, ale PDL şi prietenilor. Ne vom opune prin toate mijloacele".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Cotroceni, la întâlnirea cu şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional în România, Jeffrey Franks, că în luna octombrie va trebui analizată posibilitatea discutării unui nou acord cu FMI.

"De această dată vă aflaţi în România doar pentru a celebra aniversarea Băncii Naţionale a României. Mă bucur să vă văd din nou. Mă uit spre vizita din octombrie, când nu va fi o sărbătoare, ci o evaluare a dificultăţilor pe care le întâmpinăm. Propunerea mea către dumneavoastră este ca, cu ocazia vizitei din octombrie, să ne uităm la viitorul acord între România şi FMI, să vedem dacă soluţia corectă este extinderea actualului acord sau de a avea un acord de tip «precautionary», acesta este mesajul meu căre dumneavoastră şi, în acelaşi timp, căutăm să continuăm împreună reformele structurale şi absorbţia fondurilor europene. Este necesară crearea spaţiului fiscal necesar pentru absorbţia fondurilor", a spus Traian Băsescu la începutul întrevederii cu Jeffrey Franks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici