Ponta: Voi putea conduce ţara ca prim-ministru cu Traian Băsescu la Cotroceni, până la alegeri

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va putea conduce România, ca prim-ministru, avându-l la Palatul Cotroceni ca preşedinte pe Traian Băsescu, el exprimându-şi totodată convingerea că "oamenii" vor fi alături de USL şi de Guvern.

968 afișări
Imaginea articolului Ponta: Voi putea conduce ţara ca prim-ministru cu Traian Băsescu la Cotroceni, până la alegeri

Ponta: Voi putea conduce ţara ca prim-ministru cu Traian Băsescu la Cotroceni, până la alegeri (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat de moderatorul televiziunii publice dacă va putea să conducă ţara, până la alegeri, cu Traian Băsescu la Cotroceni, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, voi putea să o conduc ca prim-ministru şi sunt convins că oamenii vor fi alături de USL şi de Guvern", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că el nu va fi niciodată "sclavul" preşedintelui Traian Băsescu, el precizând că nu poate fi ca Vasile Blaga, Mihail Neamţu sau Mihai Răzvan Ungureanu, şi a afirmat că este convins că Traian Băsescu este "incapabil uman" de a dialoga.

În 30 iulie, premierul Victor Ponta a declarat că va face tot posibil să nu mai interfereze cu Traian Băsescu dacă acesta va reveni la Palatul Cotroceni şi că nici măcar nu va mai participa la şedinţele CSAT, spunând că, dacă sunt documente importante, Băsescu poate să i le transmită spre semnare.

El a spus totodată, la RTV, că nu va mai avea nicio discuţie telefonică cu Băsescu şi că îl va lăsa pe acesta să participe la reuniunile Consiliului European, conform deciziei Curţii Constituţionale.

Ponta declara, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că el poate coabita, ca premier, cu orice preşedinte care îşi respectă atribuţiile constituţionale, precizând că Traian Băsescu nu şi le-a respectat şi pare că nu vrea să şi le respecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici