Preda: Antonescu, vorbind despre suspendarea preşedintelui, spune, de fapt, că PNL vrea la guvernare

Eurodeputatul PDL Cristian Preda consideră că, prin declaraţia că este de acord cu suspendarea preşedintelui, Crin Antonescu spune, de fapt, că PNL vrea la guvernare, iar Victor Ponta, apreciind că propunerea PNL nu este serioasă, arată că PSD nu vrea acum la guvernare, aşteptând scrutinul din 2012.

16 afișări
Imaginea articolului Preda: Antonescu, vorbind despre suspendarea preşedintelui, spune, de fapt, că PNL vrea la guvernare

Preda: Antonescu, vorbind despre suspendarea preşedintelui, spune, de fapt, că PNL vrea la guvernare (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Atunci când declară că e de acord cu suspendarea preşedintelui dacă aceasta e «posibilă şi necesară», Crin Antonescu spune, de fapt, că PNL vrea la guvernare, dar nu îl ia nimeni în seamă. Ameninţarea cu suspendarea e o cerere de audienţă. În treacăt fie spus, formula «posibilă şi necesară» trădează graba cu care C. Antonescu îşi concepe declaraţiile. Se vede cu uşurinţă că liderul PNL nu e preocupat de rigoarea constrângerilor constituţionale (care ar fi impus formula inversă «necesară şi posibilă»), ci face o opţiune tactică", scrie, pe blogul personal, Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL opinează totodată că replica dată de liderul social-democrat Victor Ponta relevă că PSD nu doreşte în acest moment să se afle la guvernare, aşteptând scrutinul din 2012.

"Atunci când Victor Ponta îi dă replica lui Crin Antonescu, spunând că propunerea PNL nu e serioasă, el spune, de fapt, că PSD nu vrea acum la guvernare, aşteptând scrutinul din 2012, cu speranţa că va reuşi să realizeze un scor care să-i impună preşedintelui desemnarea unui premier PSD. Adică peste 50%. E singura variantă în care libertatea preşedintelui de a desemna un candidat la funcţia de prim-ministru e limitată constituţional", menţionează Cristian Preda.

Europarlamentarul PDL mai scrie, pe blog, că atunci când Adrian Năstase sau Varujan Vosganian cer alegeri anticipate, ei nu sunt foarte atenţi la ceea ce spun şefii lor de partid.

"E nevoie uneori de traducerea mesajelor politice în termeni mai puţin obscuri decât cei folosiţi de liderii PNL şi PSD", conchide el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că este pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu oricând aceasta ar fi posibilă şi necesară.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat duminică agenţiei MEDIAFAX, referitor la declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu privind suspendarea şefului şi anticipatele parlamentare şi prezidenţiale, că "în fiecare week-end fiecare declară orice" şi că "nu e chestie serioasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici